Бургас ощетен със 7 млн. по програмата за трансгранично сътрудничество

Мисия Бургас

20-11-2013, 06:10

Снимка:

община Бургас

Автор:

Ния Русалиева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Мини стадионът в Електрото готов до април

Много от проектите бяха защитени до този етап, но заради трудности в комуникацията със съседна Турция не бяха одобрявани, каза кметът

Бургас е ощетен с близо 7 млн. лева по програмата за трансгранично сътрудничество България – Турция, предаде радио "Фокус".

"Предишният мандат беше гласувана декларация във връзка с арменски геноцид и партньорите ни от Турция се въздържат да одобряват проекти за Бургас. Може би Бургас е един от градовете, който е най-ощетен от средства, защото много от проектите бяха защитени до този етап, но заради трудности в комуникацията със съседна Турция не бяха одобрявани и не се реализират в момента", обясни кметът Димитър Николов по преме на първата копка на новата спортна площадка, която се изгражда в двора на - ПГЕЕ "Константин Фотинов" и СОУ "Иван Вазов"

На въпрос кои ще бъдат следващите училища, където ще се изгради подобна спортна площадка кметът отговори, че трябва да се изчака следващия програмен период на програмата.

"За други спортни площадки се обсъжда тепърва къде да бъдат, защото не знаем в следващия програмен период какви ще бъдат акцентите по трансгранично сътрудничество. Малко е сложен въпросът, за да отговоря ясно и категорично на този етап. В края на месеца имаме среща в комитета за наблюдение на оперативната програма в София. Очаквам там да получа по-ясни и категорични становища", добави кметът.