Кои вещи във вашия дом гонят късмета

Увивните растения са магнит за болести, но извън дома, те пазят от зли сили

Домът и предметите в него за българина са сакрални. Всичко, което ви заобикаля, оказва влияние на подсъзнанието, желанията и бъдещето. Психолозите твърдят, че всяка стая има символично значение и хаосът говори за бъркотия в главата или сърцето на стопанина. Дори нещо повече - влияейки на нашето подсъзнание, затрупаните с боклуци помещения привличат и предизвикват застой и неблагополучие в най-различни сфери на живота ни.

Лесно може да проверите дали във вашата къща има негативна енергия. Това се доказва, ако напоследък повечето от цветята умират, чувствате се зле, когато се прибирате у дома и спорове съпътстват вашето ежедневие.

Кухнята е "сърцето на дома"  -  там се приготвят вкусотии, романтични вечери и празнични обеди, там получаваме едно от главните удоволствия в живота, зареждаме се с енергия и сили. Неуютната и неразчистена кухня не означава само липса на хигиена и нечистоплътност, а говори за пренебрежение към източниците на енергия и изобилие, както и към всичко важно и основополагащо в живота ни. Тя създава трудности в храненето и усвояването на храната - и на физическо, и на духовно ниво. Чистата, спретната и подредена кухня ще върне в живота ни чувството за защитеност и комфорт.

Извърляйте старите обувки и дрехи, които отдавна не приличат на това, което са били в моментите на тяхното купуване, ако не искате да „изгоните“ надалеч късмета си. Старите вещи привличат негативната енергия и предизвикват спорове и скандали с близките, както и неуспех във всяко начинание.

Счупените чаши и чинии, тенджерите със счупени дръжки и изсъхналите цветя също се изхвърлят. Те ви „зареждат“ с лоша енергия. Посадете нови цветя, купете или използвайте здрави съдове за хранене.

Снимките на хора, с които сте били приятели, но след това сте развалили взаимноотношенията си, също не е необходимо да стоят в дома ви, тъй като привличат негативна енергия. Върнете снимката на този човек или я накъсайте на малки парченца и я хвърлете. Непотребните изпочупени статуетки, свещници, които събират прах, също трябва да бъдат изхвърлени, тъй като определено не носят късмет.

Безпорядъкът в дома пречи на интелектуалното развитие на децата. За нормалното им развитие са необходими нормални условия на живот. Не възприемайте чистенето като досадна и ужасна работа. Помислете за него като за една от най-ефикасните тактики за самоусъвършенстване. Изхвърлянето на стари и ненужни вещи създава пространство за нова енергия, радост в живота!