Кози се разходиха пред Общината (СНИМКИ)

Животът

18-11-2013, 11:38

Снимка:

plovdiv.utre.bg

Автор:

Валерия Попова

Всичко от Автора

В знак на протест! (обновена)

Кози превзеха площада пред сградата на община Пловдив тази сутрин.

Мъжът, докарал импровизираното стадо, коментира, че е изгонен от общинското си жилище и иска среща с кмета Иван Тотев. Недоволният не получи желаната "аудиенция", след което заплаши, че ще закара животните си и пред парламента.

Георги Тренчев протестира с 6-те си кози за 15 минути пред Община Пловдив днес.Той иска преразглеждане на заповедта за изкарването му от общинско жилище.

От години съседите на Тренчев протестират, защото в жилището си той отглежда, освен козичките, още 60 патици, 20 гъски, 50 кокошки и четири кучета. В неоградения двор на къщата му той пускал на паша животните. Но това не е всичко! Често любимците на Георги се разпростирали в близкия парк в "Западен", където майки не могат да заведат децата си спокойно.

Преди време директорът на Общинския инспекторат в Пловдив Владо Илиев съобщи, че заради жалба на съседите, е издадено предписание на собственика да премахне животните от жилището. Тренчев живее там със сина си, който е 100% инвалид и общува единствено с "домашните любимци".