Пребиха писателка, заради банани

Крими

17-11-2013, 11:33

Снимка:

ШОУ

Автор:

Радослав Атанасов

Всичко от Автора

По време на мелето управителят на магазина задигнал 500 лева и флашки на пострадалата, накъсал и документите й

Грозна гледка на насилие в столичния кв. “Младост” 1. Управител на хранителен магазин преби младата авторка на множество детски издания и новели Галина Златева, заради подозрение в кражба на.. банани, съобщава Блиц. Причината за нелепия инцидент е остра болка в главата, която писателката е получила внезапно, заради което решава да потърси в чантата си хапче за мигрената. Преди това плаща на касата продуктите, които е закупила и съобщава на касиерката, че иска да замени бананите и споделя, че й е лошо и ще се дръпне встрани. В момента, в който тя прави това, я връхлетява въпросният управител на магазина и започва екшънът с побоя.

 

“Целият ден бях с адско главоболие заради мигрената, но трябваше да внеса една сума входни пари - касиер на входа съм, разказва Галина. Преди обед проверих сметките, преброих парите. Платих входните разходи и имах намерение останалите пари да внеса в банката, за да не стоят у дома. Имах някъде около 500 лева в чантата си, когато влязох в магазина. Към 3 следобед беше, вътре почти нямаше хора. Купих фурми, грейпфрут, банани. Плащайки на касата, почти ослепяла от острата болка в главата, направо блокирах. Така седях няколко секунди, та се наложи да обясня на касиерката, че ми е лошо. Казах й: “Причерня ми нещо, ще ми помогнете ли да си оправя сметката, но искам да заменя бананите за круши” – сетих се, че майка ми ги предпочита. Мръднах встрани, близо до вратата, и забърках в чантата си да си намеря хапчето за мигрената. И точно тогава ме спира онзи мъж с репликата: “Може ли касова бележка?”. Аз му вадя касовата бележка, а той ми бръква в чантата, вади бананите, които поставих отгоре, и ми вика:”Ами това какво е?!”. Опитах се да обясня ситуацията – че ми е призляло, прилошало, че страдам от такава и такава болест, и че съм съобщила, че ще заменям тези банани и затова съм ги сложила най-отгоре, но той ме хваща за раменете, извежда ме навън и буквално ме тътри и нарежда: „Я ела тука да се разберем! От такива като теб ми е писнало всеки ден!” и т.н. Взе да ме тласка отстрани на магазина и да ме блъска и рита, където свари. Между ритниците се опитвах да кажа: „Моля ви, какво правите?!..”, а той: „Абе ти и на болна ли ще ми се правиш!...”- и пак ритници, шутове, удари... Не знам как не съм припаднала, защото бездруго едва се държах на краката си. “Моля ви се – плачех - какво правите?! Аз не съм някакъв прошляк! Пък дори и да бях, такова отношение е недопустимо! Нека да ви обясня!”... Но той продължи да ме блъска. Задърпа ми чантата, изпразни я, прибра си парите в джоба, хвърли ми нещата във въздуха и те се пръснаха на всички посоки, стъпка ми джиесем с крака, с крак стъпка и очилата ми!... Не беше на себе си!

 

Той си ми прибра и продуктите, и касовата бележка, и парите ми взе, и си влезе навътре в магазина. Аз в напълно безпомощно състояние взех да спирам случайни минувачи да ми позволят от техните телефони да се обадя на полиция – моят телефон беше счупен. Върнах се обратно в магазина и набрах смелост – казах, че искам да говоря с управителя. При което този същият излезе и каза: „Аз съм управителят!”. Взе да ми размахва пред очите баджа си, но аз от наистина бях ослепяла – не можах да разчета име. А тоя господин взе да ми говори как трябвало да съм се благодаряла, че съм се отървала “леко”. “Върнете ми парите!”, настоях. А той каза, че не знаел нищо за никакви пари. А аз видях как той си ги прибра! На всичкото отгоре се оказа, че този човек ми е унищожил 2-годишен труд – в чантата ми бяха два диска и две флашки на най-новите 2 книжки, които подготвях за издаване. И понеже съм ги правила на компютъра на приятел, ако той не ги е запазил там, значи 2-годишен мой труд е отишъл на вятъра! Болна съм, не мога място да си намеря! Не ме е яд толкова за парите, колкото за това - цели 130 текста – песни и стихове, разказва още младата писателка.

 

Управителят на кварталния магазин, който е отказал да даде името си, е признал за побоя. Случаят е предаден в столичното Седмо РПУ. Писателката е категорична, че ще заведе дело срещу управителя-побойник.