ДПС дали 70 бона за пътуването до София

Депесарите извозвали хора от цяла България

Изпълнителният директор на "Холдинг БДЖ" Християн Кръстев съобщи, че ДПС е пуснало заявление за 2 извънредни влака със симпатизанти, които са участвали в протеста в столицата.  "Дадохме им оферта, която беше одобрена. За двата влака са платени 70 000 лева. Това са приходи за дружеството, които са допълнителни и никак не са ни излишни. Стойността на поръчката покрива половината приходи на дружеството за 24 часа", коментира Кръстев пред bTV.

Той посочи, че извънредни и безплатни композиции не са пристигали, а всеки, който поиска извънредни влакове, може да ги заяви към компанията. Заявката на ДПС е за извозване на 2000 души за маршрута Варна- Бургас. Според други данни има влак от Бургас за София с 1200 души, или 4 вагона, който снощи е тръгнал.

Малко след 10:30 ч. автобуси от Търговище, Пазарджик и Пловдив стовариха поддръжници на ДПС, които се включиха в митинга. От микробус симпатизантите получаваха агитационните си материали – знамена, плакати и тромби.

По обяд днес в София и в Пловдив започнаха два митинга - за и против кабинета "Орешарски". Митингът в Пловдив бе организиран от ГЕРБ, а столичният - от БСП и ДПС.