Времето днес: зъбато слънце над България

Региони

16-11-2013, 09:31

Автор:

Мирослава Александрова

Всичко от Автора

Максимални температури между 7° и 12°, в София - около 9°

Преди обяд над по-голямата част от страната времето ще се задържи облачно, в равнините и котловините с намалена видимост.

Започналото от североизток намаление на облачността ще продължи и в следобедните часове почти навсякъде ще се установи предимно слънчево време. Почти тихо, само по Черноморието ще продължи да духа до умерен североизточен вятър.

Максимални температури между 7° и 12°, в София - около 9°. Атмосферното налягане ще се задържи по-високо от средното за ноември.

Над Черноморието преди обяд ще има значителна облачност, на места и намалена видимост. В следобедните часове в следобедните часове облачността ще намалее. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максимални температури: 10°-12°. Температурата на морската вода е 13°-14°.

По високите части на планините още преди обяд облачността ще намалее, до предимно слънчево време, а в подножията това ще стане по-късно след обяд. Вятърът по билата ще е до умерен от изток-североизток. Максимална температура на височина 1200 метра около 6°, на 2000 метра - около минус 1°.