Пълнолуние в Телец: Първични нужди и базови ресурси

Слънце в Скорпион, Луна в Телец Пълнолуние на 17 ноември в 17,16 ч.

Астрологична картина за 16 и 17 ноември
Темите, които ще извади на светло предстоящото в неделя пълнолуние, ще ни ангажират още в петък вечерта и ще останат актуални през целия уикенд. Онези които не са изправени пред разгръщането на ключови житейски ситуации, вероятно ще бъдат увлечени в решаването на прости битови и домашни въпроси, покупки на необходими вещи и уреди за дома,ревизия и обсъждане на личния и семейния бюджет, доходите и желаните придобивки. Пълнолунието в Телец, поставя акцент върху темите и въпросите, касаещи собствеността и по ефективното използване на ресурсите, не само финансовите, но и собствения енергиен и психичен потенциал и обмена, чрез който влизаме с него във взаимодействие с обкръжаващата ни среда.Всички сме заплашени от възникването на непредвидени разходи и ситуации, които ще изискват по реалистична оценка на финансовите ни възможности, особено в случай на по скъпи-покупки. Въздържайте се от емоционални хрумвания тласкащи ви към разточителство, освен ако не сте напълно убедени, че наистина можете да си го позволите. Събота ще премине спокойно, но не възлагайте големи надежди за вечерта, особено ако планирате празнични мероприятия  и забавления. До вечерта финансов или енергиен недостиг, може да стане причина за лошо настроение на мнозина и влошаване на здравословното и емоционално състояние, особено при жените.

Пълнолунието, както винаги ще изтласка на повърхността и ще предостави на вниманието ни в зряла форма всички ситуации и процеси, получили активен тласък на развитие през последните няколко седмици, включително и онези от тях, които по една или друга причина до момента са останали скрити от нас. Някои от тях ще финализирт сложните трансформации протекли през приключващия вече Сезон на затъмненията. Други, ще кореспондират с конфликтни и критични ситуации възникнали през май и август на настоящата година. Те ще засягат най-вече лични и делови взаимоотношения, в които поради допуснати грешки и изчерпан потенциал, ще се наложи да сложим край. Пазете хармонията във взаимоотношения със скъпи на сърцето ви хора. Намираме се в ситуация, при която действително е по-разумно да не пристъпваме към изясняване на противоречия, за да не ги задълбочим още повече. Бурните емоции също не са добър съветник в подобни ситуации.

Неделя ще премине много енергично, особено за онези, които имат да изясняват финансови или имуществени въпроси. Непредвидените разходи за едни, са неочакван доход за други, особено за тези които умеят да правят разумни вложения. Денят ще зарадва мнозина със щастливи стечения на обстоятелствата, внезапни печалби и добри новини. Въпреки че ще бъдат възприети като неочаквани подаръци, те по скоро ще бъдат плод на разумни решения, устойчивост на волята и целите и проявени в миналото благородство и великодушие. Не забравяйте да благодарите на съдбата за щедростта и, като бъдете щедри и вие с близки и непознати.

Пълнолунието в Телец е онзи момент в годината, когато се чувстваме най-тясно свързани със своите първични телесни и душевни нужди, с естествените си потребности, с онези лични качества и дадености, представляващи ресурс, благодарение на който формираме и поддържаме стабилността, самоувереността, способността си да преодоляваме трудности. За да поддържаме в равновесие телесния и психическия си баланс, както и за да синхронизираме живота си с естествените ритми на природата, би било добре в неделя да намерим време да изразим  благодарност за материалните богатства,които сме придобили през годината. Дори и да не са много, една малко по-богата и задължително по-празнична вечеря от обичайното, би била чудесен ритуал за привличане на повече благополучие и просперитет в дома ви. Почивните дни ни дават достатъчно време за да обърнем повече внимание на интериора и декорацията у дома, а енергията на Луната в Телец ще ви помогне да го преобразите и направите по-уютен за предстоящите зимни месеци.

Здраве, хранене и красота
Както посочих вече, пълнолунието в Телец ни помага да възстановим и укрепим връзката си тялото и неговите естествени нужди. Не се колебайте да го поглезите и не се лишавайте от чувствени удоволствия. Водните процедури, масажите, хубавата храна, приятната атмосфера, любимата музика, близостта на любимия човек са все начини с които ще засвидетелствате уважение и благодарност на тялото, което търпеливо и великодушно понася всички последици от действията на нетърпеливия ум, емоционалната душа и свободолюбивия дух. погрижете се за него и то няма да забрави да ви се отблагодари със здраве и привлекателна външност.

Ушите и гърлото са особено уязвими през периода, а понижения виталите, може да не успеем да се справи с атаките на възпалителните процеси. Щитовидната жлеза също може да създаде проблеми, най вече на дамите, които често допускат да пребивават в състояние на емоционален дисбаланс.