Кой иска да раздели Пловдив? Кой? Кой?

Мисия Пловдив

15-11-2013, 10:28

Снимка:

Plovdivutre.bg, архив

Автор:

Владимир Методиев, специално за ПловдивУтре

Всичко от Автора

Най-големите глупаци сме, ако клъвнем ченгесарската въдица "Локо срещу Ботев"

Кой иска да раздели Пловдив? Кой? Кой? Кой? Този въпрос тормози града под тепетата, дойде ли време разделно и в държавата. А сега е такова. В събота в Пловдив България ще каже най-твърдото си „Не” на режима на Орешарски. Куриозно, но факт. Точно под Альоша ще започне голямата, истинската революция, която да свали веднъж завинаги Станишевците. Синовете на онези, които самият Альоша облече през 1944 година с власт. Но какво да правиш, това е колелото на историята.

То обаче се върти с или без нас. Този кабинет ще падне с или без Пловдив. Нека обаче да бъде с него! Защото Пловдив е една от крепостите на демокрацията в България. Може би и затова организаторите на митинга срещу Орешарски избраха точно този град за най-голямото мероприятие срещу правителството на сенчестата олигархия.

А комунистите, Държавна сигурност, чиято сянка дебело пази този кабинет, започнаха веднага да работят така, както са го правели през годините. Извадиха приомите от времената, когато вербуваха син да предава баща си, брат брата си да топи. Днес те насъскаха Ботев срещу Локомотив. Хвърлиха едни българи срещу други българи, вменявайки им политическа, а не футболна запалянковщина. Ще го позволим ли!? Ще оставим ли СерГейчовците да ни водят за носа? Ще паднем ли жертва на техните интриги?

Аз поне не вярвам. Служил съм в Пловдив, живял съм там, познавам агитките на двата отбора от години. Знам, че и за момчетата с жълто-черни шалове, и за тези в черно-бяло, преди Ботев и Локомотив е България. А днес България ги иска не един срещу друг, а един до друг. Така, както беше в Катуница. Тогава феновете на двата пловдивски отбора сложиха точка на един кошмар, на едно циганско робство. Сега трябва да направят това и с орешарския режим. Заедно! Не бива да се хващат на глупавата ченгеджийска хватка, че щом Дудука е от Ботев, значи те са срещу Бойко. И обратното. Днес всички сме за България. Защото е момент, в който трябва да я спасим от онези чуждестранни интереси, на които Орешарски и кукловодите му са заложници.

Така, че в събота всички на площада! За да я има България. И чак след това всички по стадионите. За да ги има Ботев и Локомотив!

 

НОВ СРАМ В ХАСКОВО: ЖЕНИ ПРЕТРЕПАХА ВОЕННИТЕ - ВИЖ ТУК