15 ноември : Един почти почивен ден

Хороскоп

14-11-2013, 20:39

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Слънце в Скорпион, Луна в Овен

Астрологична картина на деня - 15 ноември

В петък, през по голямата част от деня Луната ще бъде без курс и ще възпрепятства постигането на конкретен напредък и резултати от действията, срещите и усилията ни като цяло. Спокойно бихме могли да прибавим този ден към почивните, ако не беше инерцията на активното себеутвърждаване, живия ентусиазъм и спонтанността, които в момента са трудни за овладяване. И тъй като липсата на резултати от усилията ни ще поражда по-скоро негодувание, отколкото мъдро приемане, е добре да си намерим достойно занимание изискващо повечко енергия, но без необходимост от външно признание за успехите ни. Като например подреждането на дома и офиса и някои малки ремонти в тях, разместване, смяна на интериора и разчистване на ненужни вещи и предмети. Или спорт, нищо че денят е работен. Колективните игри ще подхранят състезателния дух на екипа и ще го предпазят от опасностите на дребни между-личностни противоречия.
Контактът с обкръжението ще бъде главното ни предизвикателство днес. През деня причина за него ще бъдат по-бавните/според нас/ и мудни хора, а във вечерните часове-неадекватния обмен на информация. Спорът дали ние не се изразяваме добре, или околните не ни разбират, няма да доведе до компромис или разбирателство, затова ако се окажете в подобна ситуация по-добре мъдро се оттеглете. Постарайте се да не правите прибързани изводи и си дайте малко време за да обмислите чутото. Навлизаме в зоната на пълнолунието и дребни наглед случки, могат да породят необосновани по експресивността си емоционални реакции, които могат да уронят престижа и авторитета ни.
Работа и бизнес
Довършете започнатото през седмицата и не се увличайте по нови идеи и дела. Важните срещи и преговори също е по- добре да отложите за началото на следващата седмица. Концентрирайте се в дейности не изискващи повишено внимание и концентрация и сее въздържайте от участие в разпространяване на клюки и интриги за колегите.
Здраве, хранене и красота
Активния спорт е най добрата инвестиция във здравето днес. Ще ви даде възможност да канализирате излишната енергия и да се освободите от напрежението в края на работната седмица. Избягвайте хирургически и прочее вмешателства в обичайната дейност на организма.
Днес консумацията на месо, алкохол, никотин и всички храни, които традиционно възприемаме като вредни, имат силно негативно въздействие върху организма. Не бива да се ядат също така риба и яйца. Особено силно това касае занимаващите се с духовни практики – информацията, възприета от клетките ви по време на духовните упражнения, може да бъде заличена и ще трябва да започнете всичко отначало.  Полезни са ядките, най-вече орехите, растителните масла, зеленчуци, съдържащи повече вода, плодовете с изключение на ябълките.