Ершов победи, връща си "Петрол Холдинг" АД

След многогодишна борба, Денис Ершов спечели най-тежката битка за собствеността си в България

От направена справка в Търговския регистър става ясно, че бизнесменът е вписан в него като изпълнителен директор на "Петрол Холдинг" АД.

Съветът на директорите също е подновен. В него влизат: Александър Алкесеевич Мелник, Денис Ершов, Арарат Кедилерли, Цветан Иванов Димитров и Мариана Трифонова Брага. Това означава, че Митко Събев вече не е част от ръководството на компанията.

По този начин Денис Ершов си връща административната власт в "Петрол Холдинг" АД, както и в дъщерните му дружества. Ершов притежава 47,5 процента от акциите, но до вчера не бе допускан в офисите на холдинга.

С вписването в Търговския регистър, ситуацията коренно се променя. Руският бизнесмен ще може вече да ръководи делата на холдинга. В същото време продължава наказателното дело срещу Митко Събев, Орлин Тодоров и Сергей Батурин.

На тях през юли им бе повдигнато обвинение за документни измами. Според прокуратурата чрез подправяне подписите на Ершов (притежаващ 47,5 процента от акциите) и Александър Мелник (5 процента) е направен опит да се отнеме тяхната собственост в холдинга.

Източници от прокуратурата потвърдиха, че дадените за експертиза Временни удостоверения са с фалшифицирани подписи на Ершов и Мелник.

Но с истинския автограф на Митко Събев и Орлин Тодоров! Едва ли е възможно Батурин да е направил фалшификатите без знанието на Събев, но този въпрос ще бъде изяснен от прокуратурата и съда.