Кой? Кой? Кой забрани на феновете на Ботев да протестират?

Мисия Пловдив

14-11-2013, 10:46

Автор:

Явор Георгиев

Всичко от Автора

Още по Темата:

Бойко вдига голям протест в Пловдив

Гърневски до Бойко срещу Орешарски

Разпоредба към бултрасите да не подкрепят митинга на ГЕРБ в събота обикаля Пловдив

Публиката на Ботев е поставена под особен надзор, научи Plovdivutre.bg. На нея и е забранено в ултимативен тон да присъства на подготвяния за събота протест на ГЕРБ в Пловдив. Не е ясно откъде идва директивата, но тарторите на агитката вече са я свели до знанието на различните фракции. По подобен начин се процедираше и при старта на протестите срещу правителството на Орешарски преди около 5 месеца. Тогава различните течения в жълто-черната агитка също имаха вътрешна заповед да не се появяват на шествията.

В същото време хора от агитката на Ботев можеше да бъдат видени на рехавото митингче на Николай Бареков в София. Те са били заведени там с автобус, подсигурен от бившия свирач на дудук в пловдивски заведения.

Въпреки заповедта по гарнизона, голяма част от бултрасите ще бъдат на площада в събота. „Тук не става дума за футбол, а за унищожаване на държавата ни. Трябва първо да обичаме България, а след това отборите си. На митинга съм”, обясни фен на Ботев, който не пожела да споменем името му, за да си няма проблеми с тарторите.