Продават селце от романите на Агата Кристи

Животът

13-11-2013, 15:21

Снимка:

Интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Aгата Кристи - вечната криминална писателка

Бантъм има изглед към остров Бърк, на който се разиграват събитията в един от най-известните романи на Агата Кристи „Десет малки негърчета”

Селцето Бантъм, разположено на южното крайбрежие на Великобритания в графство Девон, ще бъде пуснато за продажба догодина за 10 милиона лири. Населеното място включва 25 разкошни къщи, прекрасен плаж, магазин и кръчма.

Селцето има изглед към остров Бърк, на който се разиграват събитията в един от най-известните романи на Агата Кристи „Десет малки негърчета”. Книгата по-късно е преименувана на „И тогава не остана никой”, тъй като първоначалното заглавие се смята за обидно спрямо тъмнокожите. Остров Бърк е било едно от любимите места на кралицата на криминални романи, тъй като тя го използва като сцена на действие и за друга своя книга – „Зло под слънцето”.

Агата Кристи е вписана в Книгата за рекорди на Гинес като най-продавания автор на художествена литература на всички времена. Нейните творби са преведени на 103 езика, което я прави по-превеждана дори от Уилям Шекспир.