Цецка Цачева: Депутатите окупираха парламента

"Не студентите окупираха Университета, депутатите от мнозинството окупираха парламента”, това коментира Цецка Цачева при влизането си в парламента

По повод новите заграждения около сградата на Народното събрание тя запита риторично: „Тази изключително нова плътна ограда, която ни отделя от кого? От хората, които са ни избрали?".

Същата тази ограда породи и редица коментари в социалната мрежа: „ Те (бел. ред. народените представители) не просто са окупирали парламента, те даже са се барикадирали там”.

Цачева запита и какво правят народните представители в парламента. „Не сме по собствена воля, ние сме тук въз основа на гласовете на българските избиратели. От кого се крият господа управляващите?", каза тя.

 По повод управляващите Цачева каза, че е възмутена от тях. „Това, което се случи снощи – толкова съм възмутена, че просто трудно ми идват думите. Арогантни – власт на всяка цена. Те са способни на всичко. Те са диалогични, тогава когато говорят само те и слушат само себе си като управляващи”.

„Това, което се случи снощи – толкова съм възмутена, че просто трудно ми идват думите. Арогантни – власт на всяка цена. Те са способни на всичко. Те са диалогични, тогава когато говорят само те и слушат само себе си като управляващи”, обясни Цачева.