14 ноември: Пазете интересите си

Слънце в Скорпион, Луна в Овен

Астрологична картина на деня - 14 ноември
Денят може да започне с не съвсем приятни новини и преживявания, а атмосферата у дома може да стане буреносна, поради нечие лошо настроение, внезапни повреди в електроуредите или бунтовнически пориви от страна на членове на семейството. Въпреки напрежението, което съпътства такива случки, ще трябва да мобилизираме силите си и да се приготвим за един активен ден. А той съдържа достатъчно енергиен заряд, за да ни помогне да се справим и с най-трудните задачи. Дори и да се наложи да се отклоните от първоначалните си планове за деня, смело се залавяйте за тях и не отлагайте нищо за утре. В случай, че правилно прецените силите и ресурсите си и не надценявате възможностите си, денят може да бъде повече от успешен. Въздържайте се обаче от поемане на отговорности и даване на обещания, които няма да можете да изпълните дори и при най-добро желание.

Все по-тесен става контактът на Венера с Плутон, което ни принуждава да отделяме сериозно внимание на ценностите, ресурсите и партньорските си взаимоотношения. Той поражда от една страна изострена чувствителност, а от друга критика и претенции, които сериозно могат да застрашат стабилността и благополучието ни. Създава и условия за натиск и груба манипулация, които между впрочем са си ключови характеристики на целия месец. Внимавайте да не ви въвлекат в житейски ситуации и делови проекти, които  далеч не се покриват с вашите цели и приоритети и ви поставят в неизгодни и неудобни за вас позиции.

Работа и бизнес
Денят ще бъде много активен и натоварен и вероятно ще принуди мнозина да поработят допълнително и след края на работното време. Периодът не е подходящ за контакти с държавни структури и представители на официални институции, регистрация на фирми и дейности и нови делови партньорства. Затова пък успешно можете да вдъхнете нов живот на позабравени проекти, както и да обмислите и осъществите цялостна реорганизация на работата, така че дейността ви да стане по ефективна и печеливша в бъдеще. Също така днес е момента най-после да свършите работата която дълго сте отлагали поради това че е тежка, неприятна и изисква повече усилия.

Здраве, хранене и красота
Периодът е травмо-опасен и следва да бъдете изключително внимателни особено в сутрешните часове, когато са възможни малки и по-големи инциденти, особено при контакт с огън ,остри и режещи предмети.

Днес е Екадаши. В организма протичат интензивни процеси на пречистване и подмладяване, които последователите на различни духовни практики подпомагат чрез гладуване или консумация на сурови плодове, зеленчуци, ядки и зърна.Ако можете да спазите такъв хранителен режим, доброто здраве, самочувствие и свежестта са ви гарантирани.Все пак най-важното е да се вслушвате в нуждите на организма си - ако чувствате, че не ви достигат сили за активни действия, то по-добре яжте високо калорична храна. Ако пък усещате в себе си тежест и известна тъга, то тогава погладувайте за кратко, пийте повече течности и консумирайте повече пресни плодове и цитруси.