13 ноември - Високо напрежение

Слънце в Скорпион, Луна в Риби-Овен

Астрологична картина на деня - 13 ноември

Мнозина ще забележат днес как животът постепенно  ускорява темпа си, а текущите ангажименти и изискванията на обкръжението изискват повишаване на личната ни активност. Силите и ентусиазмът ни също ще растат, а с тях и нетърпимостта към ограниченията и склонността да се попадаме или сами да създаваме конфликтни ситуации. В случай че се искали да се информирате за нечие мнение по даден въпрос, днес е идеалния момент да го сторите. Няма да се наложи дълго да чакате ответна реакция на думите и постъпките си.

Луната е в Овен, и до вечерта ще активира конфликтния обмен между Уран и Плутон, в който през тази седмица е въвлечена и крехката Венера. Всеки път когато този по-бавно действащ аспект бъде провокиран от бързи планети наблюдаваме обществени или природни катаклизми, а живота недвусмислено ни напомня ,че живеем във време на големи промени. Паралелно с това, всяка планета която се докосне до двата гиганта провокира кризисни преживявания по принципите и темите които носи. Така сега контактът на Венера с тях, ще породи шокови ситуации, които ще бъдат изпитание за чувствата ни и най вече за онази, по неприятната част от тях, пораждаща дисхармонични състояния. Така сряда, четвъртък и петък ще станат доста критични дни, най-вече по отношение на общуването и между-личностните взаимоотношения. Особено уязвими са дамите, голяма част от които ще се изправят пред провокиращи ситуации в личния и професионалния живот и следва да бъдат особено внимателни по отношение на здравословното си състояние и финансовата си стабилност.
Работа и бизнес
Венерините неволи ще се отразят неблагоприятно и на деловия живот, където можем да очакваме разпадане на делови партньорства, оставки, уволнения и конфликтни ситуации уронващи авторитета на професионалисти. Периодът категорично не е подходящ за оформянето на нови сдружения, сливане на капитали, оформяне на кредити и крупни инвестиции. Ако не разчитате на чужда помощ и колективни усилия обаче, денят може да бъде много успешен, въпреки че поставените цели ще изискват повече усилия и вероятно приемливи загуби.
Здраве, хранене и красота
Както стана ясно, здравето на дамите ще изисква повече внимание. Те също така ще трябва временно да отложат разкрасителните процедури, особено ако планират промяна във външния вид, смяна на фризьора или козметика, или на козметичните продукти, които обичайно ползват.
Поради леко екстремиските настроения следва да бъдем по внимателни зад волана, по време на спорт и при дейности изискващи физическо натоварване, както и на места където има струпване на много хора. инциденти могат да възникнат както поради неволни грешки, така и в следствие на откровена проява на агресия.