Силата на приятелството! Куче спаси малко дете от удавяне

Свят

11-11-2013, 12:51

Автор:

Мирослава Александрова

Всичко от Автора

Лабрадорът на семейството стоял под момченцето и поддържал тялото му над водата

Четиригодишният лабрадор Беър предотврати жестока трагедия в семейството си. Той спаси 14-месечния син на собственичката си от удавяне в семейния басейн.

Докато работела в задния си двор един съботен следобед, Патриша Драух изведнъж осъзнала, че най-малкия й син, Стенли, който си играел до нея, го няма. Претърсвайки двора, Патриша открила детето паднало в семейния басейн. Устните на малкия Стенли били сини и той лежал безжизнен във водата. Вместо да потъне обаче, тялото на детето стояло на повърхността. Тогава ужасената майка осъзнала, че нещо държи Стенли над водата. Беър, лабрадорът на семейството, стоял под момченцето и поддържал тялото му над водата.

“Кучето беше като замръзнало и не смееше да мръдне. В момента, в който грабнах Стенли и го извадих от басейна, Беър скочи и хукна след мен”, разказва потресената майка.

Малкият Стенли е закаран в болницата в състояние, което лекарите описват като “добро”. Два дни след злополуката той дори е бил в състояние да поиграе на двора със своя спасител Беър.

“Ако не беше Беър, не мисля, че Стенли щеше да оцелее! Той е много повече от куче за нас, той е член на семейството”, споделя щастливата майка.