Революционен ход на Коко Динев преди дербито

Спорт

11-11-2013, 00:10

Автор:

plovdiv.utre.bg

Всичко от Автора

Пълнят „Лаута” до откат довечера, всяко левче отива за „Бесика”

Благодетелят на Локомотив (Пловдив) Константин Динев направи революционен ход в навечерието на ключовия за тима мач с Черно море, пише "7 дни спорт". При победа над варненци, „черно-белите” в огромна степен си гарантират място в Топ 7 в края на редовния сезон.

Мачът ще се играе на препълнения стадион в парка „Лаута”, след като Коко взе решение да…дари пари на ултрасите! Звучи невероятно, но е факт! Левче от всеки продаден билет от тук нататък за двубой на Локомотив ще отива в специален фонд, в който ще се събират пари за вдигането на трибуна „Бесика”, научи „7 дни спорт”. За нейното изграждане са необходими около милион и 700 000 лева. Един милион беше обещал бившият спонсор Веселин Марешки. Аптекарят обаче излъга ултрасите, с което си навлече гнева им. Вече на всеки домакински мач на Локото има плакат, осмиващ Магарешки.

Идеята на Коко Динев е съвместно с феновете, клубът да събере пари, които заедно с обещаните от общината средства да помогнат за изграждането на трибуна „Бесика”. На Локомотив му предстоят още 11 домакински мача този сезон, на които ще се съберат около 100 000 зрители. Благодарение на жеста на Динев, от мачовете във фонда могат да влязат 100 000 лева, с които да стартират началните строителни дейности. Босът Динев също ще добави пари, като се очаква и кметът Тотев да изпълни поетия от общината ангажимент по построяването на „Бесика”.