Над 15 000 души поискаха оставката на Орешарски днес (на живо)

Шествието, което бе организирано от студенти и преподаватели, събра над 15 000 души

Множеството в момента е в центъра на София

Походът започна в 11 ч. пред Ректората на Софийския университет. От там множеството се отправи към Министерски съвет, където студент, маскиран като премиера Пламен Орешарски, "подписа оставка" на огромен плакат.

След това протестиращите тръгнаха по "Дондуков" към парламента. Там група младежи се опитаха да издърпат загражденията, но бяха спрени от студенти, които направиха жива верига между множеството и преградите.

Напрежението бирзо спадна и множеството се отправи към Софийския университет, остана там за малко и продължи към Орлов мост, от където тръгна нагоре по Цариградско шосе.

Част от протестиращите продължават нагоре към Плиска, а друга блокира детелината на "Алея Ядоров", която се намира точно под "Цариградско шосе". Там се е съблала огромна колона от коли, а множеството приканва шофьорите да се присъедният към шествието с думите "Елате с нас, протестът е за вас".

С днешното шествие студенти и преподаватели отбелязват 24-ата годишнина от падането на комунистическия режим в България.

Живото излъчване е благодарение на блогъра Иво Божков

Live streaming video by Ustream