Уикенда : Навън е по-интересно от в къщи

Слънце в Скорпион, Луна във Водолей Астрологична картина за 9 - 10 ноември

Луната във Водолей ще ни съдейства през почивните дни да се насладим на интересно и ползотворно общуване с приятели и близки по дух и интереси хора. Още повече че Лунната фаза в съчетание с готвещия се да направи отново завой Меркурий, със сигурност предполагат както внезапни лични прозрения, така и съобщения, които доста ще променят очакванията ни за близкото, че и за по-далечното бъдеще. Така интензивния информационен обмен се превръща основна характеристика на предстоящият уикенд.

Независимо от дружелюбното настроение, словесните престрелки и обтегнатото изясняване на някои семейни и битови въпроси, не бива да ни изненадват особено в събота. Това налага необходимостта да бъдем изключително внимателни към подбора на изразни средства - както за да бъдем правилно разбрани, така и за де не обидим някого. Дори неоспорими истини поднесени с назидателен тон ще пораждат реакции на отхвърляне. Твърде ярките емоционални реакции също могат да станат причина за недоразумения, тъй като ще ни пречат да възприемаме информацията по същество.

Ще постигнете далеч по-голяма полза и удоволствие, ако за кратко забравите за домашните задължения и битовите въпроси и прекарате почивните дни навън, в контакт с по-широка социална среда. Светът извън стените на дома ще бъде далеч по-интересен, а докато се разхождате в музея, между лавиците в книжарницата или по щандовете на някое изложение могат да ви хрумнат блестящи идеи или да се почувствате привлечени от неизследвани досега интелектуални области. Ако успете да приобщите и децата ще им помогнете живо и с интерес да приемат новото и необичайното в живота си, което е сигурна стъпка към разширяването на интелектуалните им граници.

Прагматичното и приятелско настроение може и да не се понрави на онези, които са очаквали романтичен уикенд изпълнен с чувствени наслади. Романтиката като цяло сега е в дефицит. Любовта желае да засвидетелства себе си с грижа, практическа помощ и подкрепа и готовност за поемане на отговорност, но трудно ще откликва с романтични жестове и лирични откровения. Още повече че мъжката половина на човечеството вероятно ще бъде заета с упорито и целеустремено постигане на съвсем делови цели. Ако имате мисли съмнения или конкретни предложения, които смятате че трябва да обсъдите с партньора си, по-добре отложете разговора за понеделник. До тогава едва ли можете да разчитате на конструктивен диалог.

Заради ефектите на стационарния Меркурий кратките пътувания също няма да бъдат сред най-приятните преживявания. Натоварено движение, затворени пътища и съвсем прозаично объркване или пропускане на отклонението могат доста да вгорчат впечатленията от планираното кратко пътешествие. Онези, които разчитат на обществен транспорт пък, трябва да бъдат готови да понесат стоически закъсненията, промяната в разписанията и всякакви необясними с доводите на разумната логика транспортни неуредици.

Здраве, хранене и красота
Луната отива към фаза първа четвърт, а енергийните потоци в организма се готвят да променят посоката си на движение. Това налага да се ограничи приема на течности и млечни продукти, за да се предпазим от образуването на отоци. Водните процедури също няма да имат обичайния благотворен ефект.

Кожата и косата усвояват пълноценно всички полезни съставки от подмладяващите и подхранващи средства, а клетките на организма тези, които се съдържат в храната, особено от зеленчуците и плодовете.
Уязвими са най-вече осезателните органи и нервната система. Избягвайте дразнещи шумове и звуци.