Радан Кънев: "Заедно срещу омразата" ще ни обедини

Най-доброто от печата

08-11-2013, 06:45

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Лидерът на ДСБ попита кой даде парите за последните избори

Реформаторите излязоха на митинг в столицата под мотото "Заедно срещу омразата", предаде репортер на БГНЕС.Радан Кънев, председател на ДСБ, каза, че въпросите, които се задават през последните 140 дни са: "Кой даде парите, с които се направиха тези избори?"," Кой купи гласовете на българите?", "Към кого имат ангажименти днешните управляващи, а и днешната опозиция?". Той разказа за случка преди 6 месеца на изборите във Варна, при която видял, че се харчат милиони за кампании. Хората, които ги изхарчили, станали депутати, но не се върнали при избирателите си, защото взели парите от други хора.

"Не съм очаквал, че това отчитане на мръсни пари, изхарчени за кампания ще стигне до там, да се разделя българското общество на етнически признак. Да се разделя българското общество на бедни и богати и да се насажда омраза, да се разделят на хората - от провинцията и от столицата и отново да се насажда омраза. Да се разделят на студенти и някакви шпицкоманди, които атакуват с насилие българското студентство" каза Кънев. Той обясни още, че се е стигнало до там в отчитането на тези пари, че "една група млади хора, които днес решиха да проявят малко повече артистичност и да кажат нашето общо мнение за комунистическия режим – тези наши приятели бяха арестувани", каза Кънев и предположи, че някои от тях още не са излезли от ареста на Трето РПУ.

"Правителството не се поколеба за първи път в най-новата ни история да използва полицията за сплашване на политически опоненти, за сплашване на протеста", изтъкна Кънев. Той подчерта, че "от тук нататък с лозунга "Не на омразата!" имаме един път на бавно и трудно обединение на българското общество, разделено от комунистическия режим, разделено от мафията".

Корман Исмаилов, лидер на Народна партия "Свобода и достойнство" (НПСД) заяви, че в миналото са били виновни мюсюлманите, турците, ромите, циганите, а "днес се страхуваме или посочваме с пръст като виновни бегълците от войната".