Слай искал да купи хотела-бижу на Мутафчийски в Слънчев бряг

Руски олигарх и саудитски шейх също проявявали интерес към комплекса

Перлата в короната на починалия бизнесмен Младен Мутафчийски е искана от кинозвездата Силвестър Сталоун, от руски олигарх и саудитски шейх.
Единодушното мнение е, че това е най-луксозният и баровски хотел в комплекса. Разположен въху голяма площ, той предлага всички екстри за едно прекарване при най-добри условия.
Тук Мутафчийски често организираше пищни коктейли, а на гости са му идвали личности от най-различен калибър. В хотела на срещи с мултимилионера са пристигали холивудските звезди Силвестър Сталоун, Долф Лундгрен, Джейсън Стейтъм, Антонио Бандерас, Брус Уилис и други.
Мутафчийски се гордеел особено от срещата си със Сталоун, който бил изумен от лукса и разкоша в хотела. Много любопитен е и фактът, че легендарният актьор искал да закупи "Хелена ризорт" от него. Бил е готов да плати солидна сума, за да има хотела. Гарантирал е, че Мутафчийски ще остане почетен президент и че винаги ще има запазен луксозен апартамент за него.
Бившият оръжеен бос е бил поласкан от офертата, но любезно е отказал на Слай. Благодарил му с думите, че тази оферта му показала какво бижу притежава.
Всъщност офертите за закупуване на "Хелена ризорт" до този момент са няколко. От тях много сериозно е било предложението на руски олигарх, който имал стратегически позиции в бизнеса с алуминий.

На Мутафчийски е била предложена сумата от 130 милиона евро, което е много добра цена за пазарните условия в момента. Руснакът бил готов да плати дори в брой веднага. Сделката обаче не се осъществила. Просто Мутафчийски не желаел да се раздели със своята любима играчка./Източник: "168 часа"