Травестит уредил алжиреца, намушкал Вики, със скривалище в Пловдив

Хазяинът мислел, че върши услуга. Не знаел, че наемателят е Аладин

Салахадин Бин Аладин е бил два дни на квартира в центъра на Пловдив. Мястото, където алжирецът се е крил два дни преди да избяга за Мезек, е недалеч от хотел "Лайпциг" в центъра на града, пише БЛИЦ.

Ден преди главния секретар на МВР Светлозар Лазаров да оповести новината, че алжирецът е бил в града под тепетата, районът в центъра е бил блокиран от полиция.

Наемателят на апартамента, който пък го преотдава на други хора, настоя да остане анонимен. В апартамента, който е луксозно обзаведен, живеят няколко души. Хазяинът се съгласил да приеме Аладин, след като травеститът Ася звъннал от София и помолил за няколкодневна квартира.

Пловдивчанинът си мислел, че върши услуга на приятел. Той също не е знаел, че наемателят е издирваният за опита за убийство на Виктория Христова чужденец.

Знаел, че травеститът е сводник, но го познавал отдавна и затова се съгласил да предостави стаята.

Ася и алжирецът били двойка, живеели заедно в столицата. Имало искри между тях, имало любов, така твърдял травеститът пред съквартирантите. Именно той е организирал бягството на Аладин през полицейския кордон в София, като наел такси, успял да пробие блокадата и да изведе любимия си в Пловдив, пише още БЛИЦ.