Продадоха втория кораб на собственика на кокаиновия "Св. Николай"

Парите

07-11-2013, 10:14

Автор:

Емилия Петрова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Никой не иска кораба на Дойчин, режат го за скрап

Сделката е спечелена от фирма, която е предложила близо двойно по-висока сума от първоначалната цена - 920 хил. лв.

Моторен кораб "Свети Георги", който бе обявен публична продан заради необслужван кредит към ДСК,  е с нов собственик.

9 оферти на 8 търговски дружества са били отворени при продажбата, която се извършваше от кантората на частен съдебен изпълнител Делян Николов.
Сделката е спечелена от фирма, която е предложила близо двойно по-висока сума от първоначалната цена - 920 хил. лв.

Делян Николов потвърди, че продажбата е факт, но отказа подробности по сделката. Той уточни, че тя ще бъде финализирана, когато спечелилият търга внесе сумата.
Досега "Св. Георги" беше собственост на "Старуей Ейджънси"  със седалище в Лондон. Според обявлението на съдебния изпълнител тя е притежание на Николай Георгиев Стоянов. Известно е обаче, че корабът е на бургаския бизнесмен Дойчин Дойчев, управител на "Сийборн трейд", фирмата-мениджър на кораба под български флаг "Св. Николай", на чийто борд испанските власти намериха 3 т кокаин през август м.г.

По време на кокаиновата афера Дойчев беше в Истанбул именно заради проблеми със "Св. Георги". Малко по-късно плавателният съд беше задържан от турските власти заради неплатено гориво. Дойчев се оказа с блокиран бизнес, което сериозно е повлияло на финансовото му състояние.

По неофициални данни турска фирма е новият собственик на "Св. Георги".
Според специалисти в бранша най-вероятно корабът ще бъде използван за резервни части, а останалото - ще отиде за скраб.

Заради кокаиновия товар Дойчев е обвиняем по дело, което се води от спецпрокуратурата. От месеци бургазлията не е привикван за разпит или за други следствени действия, казаха от защитата му. Най-вероятно се изчаква развоя на испанското дело, предполагат юристи./Източник: 24 часа