7 ноември: С активни позиции

Слънце в Скорпион, Луна в Козирог

Астрологична картина на деня - 8 ноември
В четвъртък ни очаква много динамичен ден, който окончателно ще ни прехвърли в полето на новия лунен месец и ще ни прикани да заемем активна житейска позиция. За едни тя ще бъде мотивирана от професионални амбиции, за други от раздвижване и обновление в личния живот и приятелския кръг.

Контактът между Слънцето и Сатурн, който вчера и днес поставя началото на един нов цикъл в деловата активност ще провокира разговори и обсъждания по обмисляни и дискутирани в миналото проекти и инициативи. Някои от тях сега получават стимул от узрели за реализация обстоятелства и ситуации. Слънцето хвърля лъч и към Юпитер, който от днес става ретрограден и ще стопира временно работата по проекти с развитие в бъдещето. Така Вселената ни подсказва, че настъпва благоприятно време за решаването на стари проблеми, възстановяване на полезни делови и лични връзки и довършване на дългосрочни проекти със стратегическо значение. Меркурий, който все още е ретрограден ни дава допълнителни указания, че е много по-разумно да се фокусираме върху отложени във времето теми и идеи, събирането и анализирането на информация, отколкото да се втурваме в нови начинания, въпреки че растящата Луна ще ни намигва с примамливи предложения и обстоятелства които като че ли изискват незабавни решения.

Личния живот също ще добави немалко динамика в ежедневието ни. Венера вече е в Козирог, където ще се позастои необичайно дълго, поради предстоящото и ретроградие в навечерието на новата година. Разполагаме с почти четири месеца за да придобием повече зрелост във взаимоотношенията си. През това време планетата на любовта и брака ще направи в доста сложни, на моменти растърсващи контакти с останалите планети, които в крайна сметка ще ни помогнат по-добре да контролираме чувствата, инстинктите и желанията си. Предстои ни проверка за устойчивостта на връзките, по време на която поетично-романтичните слова и страстните обещания, ще отстъпят място на нуждата от съвсем практични и ясни доказателства за любов и привързаност. По-чувствените и мечтателни натури, вероятно ще възприемат тази фаза в развитието на взаимоотношенията като внезапно охлаждане, но и те в крайна сметка би следвало да се убедят, че за една здравословна и устойчива във времето връзка е необходимо да подкрепим думите с действия и постъпки с послание за отговорност и грижа към другия.

Работа и бизнес
Настроението днес е подчертано делово и подкрепя взаимодействието с държавни институции и инстанции по важни административни дела. Периодът е подходящ за планиране на дългосрочни инициативи. С конкретните постъпки и решения относно нови начинания обаче е разумно да изчакаме. Не поемайте нови отговорности, включително финансови, преди да сте наясно със всички съпътстващи ги задължения.

Здраве, хранене и красота
Контактът на Слънцето със Сатурн обичайно е свързан със спад в жизнения потенциал и здравния статус и може сериозно да обостри симптоми по хронични заболявания. Особено предпазливи трябва да бъдат възрастните хора. в случай че се чувствате в добра физическа форма, сега е най подходящият момент за стартиране на нова здравословна програма и двигателен режим. С подкрепата на Марс и Сатурн ще може търпеливо и дисциплинирано да следвате новата тренировъчна програма и резултатите няма да закъснеят.

Кожата и косата с благодарност ще приемат грижите ви. Подходящо е да се погрижите за укрепването на косъма и подобряването на еластичността на кожата.