Стартира документална поредица за рибния свят на гр. Тутракан

Рибният свят на гр. Тутракан ще бъде представен в документална поредица на телевизия "Делта"

На  специален коктейл в гр.Тутракан, бяха представени три от общо шест филма, които са част от Документална поредица, целяща да популяризира многообразието на рибния свят, както и да коментира актуални теми свързани със сектор „Рибарство“  на територията на Община Тутракан.

На събитието бяха поканени  представители на местния бизнес, рибари, директори на училища и детски градини, културни дейци, общественици.

Организаторът в лицето на Община Тутракан се беше погрижил за това гостите да опитат изискани рибни специалитети, докато се наслаждават на прожекцията на филмите.

Документалната поредица включва шест различни епизода, всеки с продължителност от 5 минути, които разказват за рибното богатство, засягат актуални теми от сектор Рибарство, включени са интервюта на специалисти от сектора и представят на аудиторията полезни съвети при приготвянето на рибни гозби.

Темите на поредицата са подбрани сезонно, като имат за цел да представят на зрителите различни теми от сектора според сезонността и да засегнат специфични теми от сектор Рибарство за региона на Тутракан.

 В рамките на един месец по телевизия Делта, зрителите ще имат възможността да проследят шестте филма, със следните теми:

ЕПИЗОД  1 -Надежди по течението (пролетен риболов сезон)

ЕПИЗОД  2 -Риби по сандали (летен риболовен сезон)

ЕПИЗОД  3 -Есенни молитви (есенен риболовен сезон)

ЕПИЗОД  4 -Мрежи през зимата (зимен риболовен сезон)

ЕПИЗОД 5 -Местен бизнес и хоби

ЕПИЗОД  6 -Риболовен туризъм

Документалната поредица е част от проект за провеждане на промоционална кампания, насочена към подобряване престижа на продуктите от риболов и аквакултура в община Тутракан. Договорът е по мярка 3.4 „Развитие на нови пазари и промоционални кампании” по Оперативна програма за развитие на сектор „Рибарство“. 

„Смятам, че изготвянето и разпространението на документалната поредица, както и изпълнението на целия проект в цялост ще запази и утвърди славата на Тутракан като най – рибарския дунавски град в България. Рибарствто е доказано с годините и в историята като основен поминък за Тутракан, то е културно – историческо наследство чрез рибарската махала, която е включена в Юнеско и с единствения по рода си етнографски музей на Дунавския риболов и лодкостроене“  сподели заместник кмета на Община Тутракан.