Камен Костадинов сменя Христо Бисеров?

Депутатът Камен Костадинов най-вероятно ще наследи Христо Бисеров като зам.-шеф на ДПС

Това твърдяха вчера депутати от групата на движението. Според тях така ще се запази политиката на ДПС да има зам.-председател от български произход, съобщава Стандарт.

Заместник-председател на парламента вероятно ще е шефът на икономическата комисия Алиосман Имамов, който е и зам.-шеф на партията. За високия пост в Народното събрание се спряга още Четин Казак, но шансовете му били по-малки. Третият пост на Бисеров - председател на ключовата правна комисия в парламента, засега било по-вероятно да бъде зает от зам.-шефката на парламента Мая Манолова (БСП), казват още от ПГ на ДПС.

Мистерията около изненадващата оставка на Христо Бисеров от ръководните постове в парламента и парламента продължи и вчера.

От Брюксел лидерът Лютви Местан отрече "който и да било в ДПС" да е поискал оставката на заместника му. Местан отново увери, че не знае мотивите на Бисеров. Но бе сигурен, че съвсем скоро те ще бъдат споделени. Местан изрази съжаление от неизбежната им "политическа рефлексия" върху ДПС. Бисеров уверил, че мотивите му нямат отношение към битността му на член на ДПС. "Предполагам скоро ще се убедите, че никакви икономически обвързаности не стоят зад това", заяви Местан пред български журналисти в Брюксел, където е на работно посещение.

Самият Бисеров е неоткриваем от дни. Очаква се днес парламентът да гласува освобождаването му.