Какъв гаф направи Христо Бисеров?

Политика

04-11-2013, 13:57

Автор:

BulgariaUtre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Христо Бисеров напуска ДПС и парламента

Мотивите му са единствено лични и не са от политическо естество

В неделя,  в късния следобед стана ясно, че Христо Бисеров, зам.-председателят на ДПС, който е и заместник-председател на Народното събрание, напуска Парламента. Той е подал оставката си и като член на Централния съвет и Централното оперативно бюро на движението, съобщи Аларма Нюз.

“Мотивите му са единствено лични и не са от политическо естество. Огласяването им остава изцяло в негова преценка”, се казва в прессъобщението на ДПС от снощи.

Новината е била неочаквана за хората от партията, включително и най-близките съратници на Бисеров – като Йордан Цонев, например.

Други хора, които би следвало да имат някаква информация, всъщност са научвали новината от медиите. ”Ошашавен съм. Бяхме заедно в петък, заедно подписахме закона за обществените поръчки”, така е реагирал Цонев на журналистически въпрос на какво се дължи оттеглянето на неговия колега.

Хамид Хамид, депутат от ДПС, е успял да се чуе с Бисеров: ”Каза ми, че няма проблеми, няма драма в партията, оттеглянето му не е свързано с вътрешнопартийни неща”.

Наистина съобщението звучеше като медийна грешка или първоаприлска шега.

“Христо Бисеров може би е направил страхотен гаф – политически или личен, някаква постъпка, която наистина е вбесила ръководството на ДПС и Ахмед Доган. Или има някой тежък политически проблем, който касае управлението на страната”, коментира в сутрешния блок на Нова телевизия  журналистката Валерия Велева.

„Подаването на оставката в неделя вечерта със знанието само на Ахмед Доган и Лютви Местан показва, че се е случило нещо, казва Велева

Тя коментира и това, че от ДПС не е изтекла никаква информация за внезапната оставка на Бисеров. Според Велева причината е, че информацията за това какво се случва е затворена между двама-трима души. Това показва, че нещата са или твърде нелицеприятни и затворени в много тесен кръг, смята Велева.

В общественото пространство се появиха и коментари, че изненадващото оттегляне на Бисеров може да се дължи на здравословни причини.

Дори това да е така обаче, няма начин някой от неговите колеги да не знае за тях, смята Велева.

“Вероятно има нещо друго, извън здравословни проблеми. Вижте изречението, в което се казва, че Бисеров декларира намерението си да напусне състава на 42-рото Народно събрание… Един политик напуска, или е принуден да напусне, не само всички партийни постове, които заема, не само всички парламентарни постове, но и да излезе от самия Парламент… Нещо, което в рамките на тия двайсетина години, се е случвало веднъж или два пъти, но в друг контекст”, коментира Велева.

Тя добавя, че е имало е планирано заседание на парламентарната група на ДПС, което обаче е изтеглено със спешни есемеси снощи. Това, по думите ѝ, показва, че се е случило нещо извънредно.