Лудогорец разби Славия и отново е едноличен лидер в "А" група

Спорт

03-11-2013, 10:26

Автор:

Мирослава Александрова

Всичко от Автора

Разградчани стигнаха до домакински успех с 4:0

Лудогорец се завърна еднолично на върха в А група, след като записа категорична победа с 4:0 срещу Славия в мач от 16-я кръг на първенството. По този начин разградчани изместиха Литекс от първата позиция и вече имат три точки преднина пред отбора от Ловеч. Роман Безяк отбеляза два от головете за Лудогорец, а по едно попадение добавиха Марселиньо и Даниел Абало.

Лудогорец имаше тотален контрол върху срещата през всички 90 минути.

Домакините успяха да поведат с 1:0 още в 4-ата минута след гол на Роман Безяк. Нападателят овладя топката на границата на наказателното поле, освободи се от двама бранители на Славия и с удар в десния ъгъл откри резултата.

Шоко проби по дясното крило и центрира в наказателното поле, където Безяк само две минути по-късно, в 6-ата минута, засече топката от въздуха за 2:0.

След перфектна атака отляво и двойно подаване между Витиня и Марселиньо, последният с лекота направи резултата класически в 16-ата минута.

Отборът домакин бе изключително близо до това да вкара четвърти гол в 49-та минута, когато Марселиньо пусна много добър извеждащ пас към Бургзорг, който излезе сам срещу Кунчев, но се забави и ударът му не бе добър, което позволи на Стефан Велков да се намеси и да избие топката пред гол линията. В 54-та минута Витиня подаде към Безяк, който излезе сам срещу Кунчев и стреля от малък ъгъл, но в тялото на вратаря на белите, след което топката излезе в корнер. Шест минути по-късно Безяк подаде отлично към Мисиджан, който излезе сам срещу Кунчев, но стреля много неточно над напречната греда в аут.

В 71-ата минута пък Марселиньо отне топката от Димо Атанасов, центрира в наказателното поле на Славия, като прехвърли вратаря Стефано Кунчев, а там Дани Абало прати топката с глава в опразнената врата, оформяйки крайния резултат.

Отборът на Стойчо Стоев вече е еднолично на върха с актив от 34 точки, след като Литекс, който има 31 точки, загуби днешното гостуване на Ботев Пловдив с 1:2. Славия заема десета позиция с 14 точки.