Манчестър Юнайтед премина и през Бербатовия Фулъм

Спорт

02-11-2013, 19:21

Автор:

Мирослава Александрова

Всичко от Автора

"Червените дяволи" спечелиха с 3:1 гостуването си в Лондон

Манчестър Юнайтед постигна четвърта последователна победа, налагайки се с 3:1 като гост на Фулъм в мач от X кръг на Висшата лига, пише Sportline.bg.

Българският нападател Димитър Бербатов започна като титуляр срещу бившия си тим и изведе домакините с капитанската лента, но не записа най-добрия си мач и пропусна две от най-изгодните положения за лондончани.

От състава на „червените дяволи” пък отсъстваше контузеният Майкъл Карик, ала стартовото си място запази младокът Аднан Янузай, а атаката на тима бе водена от дуета Уейн Рууни – Робин ван Перси.

Именно последните двама бяха в основата на трите бързи попадения още преди почивката, предрешили и крайния изход на срещата.

Тя започна двуостро, но още в деветата минута холандецът изведе Рууни в наказателното поле, а английският национал се огледа и видя връхлитащия на скорост Антонио Валенсия, за когото остана най-лесното – да открие резултата.

Десет минути по-късно Скот Паркър изведе в коридор Димитър Бербатов сам срещу вратаря на гостите, но в последния момент българинът бе настигнат от Рафаел да Силва, който успя да изчисти в корнер с решителен шпагат.

В ответната атака пък Аднан Янузай отне една топка именно от Паркър в средата на терена и докато домакините претендираха за нарушения я пусна отлично към Робин ван Перси, а голмайсторът с топовен шут я прати в близкия на вратаря ъгъл – 2:0.

Това се случи в 20-ата минута и само две по-късно Том Клевърли подаде на Ван Перси в дълбочина, за да може холандецът на свой ред да изведе с чудесен пас Уейн Рууни и той на празна врата да направи преднината на шампионите класическа.

До края на първото полувреме Фулъм така и не се съвзе от шока, докато в тима на Юнайтед се появиха кадрови проблеми, тъй като Рафаел и Клевърли получиха травми и бяха заменени, заедно с Джони Еванс, на почивката.

След нея Юнайтед видимо намали оборотите и това доведе почетен гол в полза на лондончани. Той падна в 65-ата минута, когато появилият се малко преди това Алекс Качиниклич отправи удар, който Рууни се опита да изчисти, но успя само да подведе своя вратар и прати топката в мрежата му за 1:3.

В заключителните минути Бербатов центрира добре към резервата Дарън Бент, но ударът на последния кацна върху гредата, а в края на срещата двата тима се сдърпаха заради едно грубо нарушение на Саша Рийтер срещу Аднан Янузай, но това не доведе до сериозни последствия.

Така Манчестър Юнайтед събра 17 точки и остана със 7 пред Фулъм, изоставайки на 5 от лидера Арсенал, на когото предстои домакинство срещу Ливърпул.