Полицейско преследване завърши с катастрофа и арестувани

Крими

01-11-2013, 22:04

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Мирослава Александрова

Всичко от Автора

Двамата престъпници са хванати

 24-годишен мъж от Димитровград е в болница, а 20-годишен от Пловдив е задържан след зрелищна полицейска гонка и последвала катастрофа.

Към 19.00 часа снощи в района на Кочериново патрул спрял лек автомобил Хонда със старозагорска регистрация. Шофьорът не се подчинил на полицейското разпореждане и продължил с мръсна газ към град Рила.

Полицаите от Кочериново подали сигнал на колегите си от Рила да спрат автомобила нарушител. На входа на града патрулка му преградила пътя, но той отново не спрял, като едва не е прегазил един от полицаите. Патрулът продължил да преследва Хондата по пътя за Рилския манастир. Малко след град Рила автомобилът е открит катастрофирал в река Рилска, но в него нямало никой.

15 полицаи от управлението в град Рила и участъкът в Кочериново започнали издирване на пътниците от катастрофиралата кола. След 2 часа, към 21ч., открили двама души, скрити в храстите недалеч от катастрофиралия автомобил. Единият от тях, 24-годишен, е обявен за общонационално издирване, тъй като има издадена 3-годишна присъда. Вторият задържан е 20-годишен, криминално проявен. Лекият автомобил Хонда е бил откраднат.

Единият е бил с разкъсна рана на крака и други наранявания по цялото тяло от катастрофата. В момента той е в отделението по хирургия, охраняван от полицаи. Другият е в районното на гр.Рила.