Извозват служители на Община Перник за протест срещу студентите в София (видео)

Eдин автобус перничани, основно служители на Община Перник бяха взети от „специализиран транспорт” и извозени към град София

Колегите от zaPernik.com заснеха видео, в което се вижда как един автобус перничани, основно служители на Община Перник бяха взети от „специализиран транспорт” и извозени към град София, където същите ще протестират срещу ранобудните студенти.

Около 7.10 часа тази сутрин на паркинга зад Община Перник започнаха да се събират група хора.

Около 7.20 часа дойде автобус. Първоначално хората не говореха пред камерата ни, но когато чуха въпроса, дали отиват на протест срещу студентите в София, общинарите побесняха. Започнаха да заплашват, замеряха с фас репортера на сайта, един човек слезе от автобуса и нападна обектива, че не могли да сме го снимали и започна да заплашва.

Агресивно настроените хора нарекоха репортера ни с обидните епитети "простак" и "тъпак". "Кой ти плати?", питаха хората от автобуса.

За да излъжат, че не отиват към София, нелегалните протестиращи измислиха, че пътуват за събор по повод деня на Народните будители в пернишкото село Ярджиловци.

Проследихме рейса, но той отиде към София. На път за София събра още „протестиращи” от кварталите "Иван Пашов", "Мошино", "Тева" и "Изток". На вътрешноградската магистрала, в района на ЦОФ черен ван, марка "Опел Зафира" с пернишка регистрация се присъедини към автобуса. По-рано ванът беше паркиран на паркинга зад Община Перник.

Кметът на Перник Росица Янакиева е в чужбина, но това няма как да стане без нейно знание, защото тези хора няма да отидат на работа днес, някой е организирал транспорта им, освен, че ги е пуснал от работа. Или Янакиева знае, или нейните заместници.