Българка полетя от 19-ия етаж след свръхдоза

Мистериозната смърт на 25-годишната българка Галина Чанева в курорта Канкун разбуни духовете в Мексико

Инцидентът станал на 2 април 2011 година, в първия ден от почивката, която момичето планувало седмици наред.

Предполага се, че Галина е употребила дрога, но не се знае дали я е приела доброволно. Именно това е причината за странното й поведение минути преди да полети от 19-ия етаж на луксозния си хотел в Канкун. Мексиканските разследващи бяха категорични, че става дума за самоубийство, и искаха да прекратят работата по случая.

Българските власти обаче все още работят и по втората версия - че смъртта на Галя е убийство. Наличието на дрога в кръвта на девойката прави случая още по-заплетен. Галина никога не е употребявала наркотици, нито алкохол.

Тя държеше твърде много на външния си вид. Пийваше най-много по една чаша бяло вино, когато излизахме - категорична е най-близката й приятелка. Галя никога не би посегнала на живота си. Тя обичаше да пътува и не би отишла накрая на света, за да скочи в първия ден от пристигането си.

Дори да е имала проблеми или някой да я е тормозил, тя би намерила друг начин да се справи. Не би сложила край на живота си, убедена е приятелката, която вече е разпитвана от българското разследване, съобщи „България днес”.

Галя Чанева е кремирана в Мексико в разрез с всички процедурни изисквания. Бързината, с която е изгорено тялото, дава повод за съмнения дали по този начин не се е целяло унищожаване на доказателства.

Междувременно близките на Галина се опасяват, че случаят ще бъде потулен. Те са категорични, че има нещо гнило в смъртта на момичето, тъй като вечерта преди инцидента Галина е писала съобщение на баща си, че е на работа.

Те не са знаели, че тя ще пътува до далечната страна, и нямат информация с кого и защо е заминала.Мексиканските власти са в задънена улица. Те издирват за разпит българина Калоян Валентинов Данчев, който е наел апартамента, от който падна Галя.

Мъжът отдавна живее в чужбина. Той е бил търсен за разпит и у нас, тъй като не се е отказал от българското си гражданство, но без резултат. Освен Калоян Данчев мексиканските ченгета търсят под дърво и камък техен съгражданин, който е присъствал на купона в хотела "Емералд". Има съмнения и затова разследването както у нас, така и в Мексико не може да бъде приключено.

Просто няма мотив за самоубийството на момичето, а и обстоятелствата са доста съмнителни, категорични са разследващите. В началото на разследването бе замесено името и на мексикански политик от Партията на зелените - Хорхе Емилио Гонзалес.

В тамошните медии упорито се твърдеше, че Галина е купонясвала с него в апартамент в хотел "Емералд" и че във въпросната вечер той също е бил там.

Зеленото момче, както е прякорът на Гонзалес, категорично отрече тази информация.

Източник: България днес