30 октомври: Принципи и интереси

Слънце в Скорпион, Луна в Дева

Астрологична картина на деня - 30 октомври
Сряда ще ни даде възможност да продължим и довършим темите и процесите, които са ни ангажирали в предходния ден. А в случай, че в живота ни липсват конкретни теми, които да ангажират вниманието ни, е добре да се заемем сами с уреждането на ежедневието си и решаването на въпроси, които ще ни позволят да организираме живота си по-добре в бъдеще.

И днешният ден ще протича на бързи обороти, а събитията вероятно ще изискват от нас да заемем принципни позиции по важни за бъдещето въпроси. Сериозните промени, които могат да настъпят в следствие на решенията които взимаме сега, вероятно ще станат причина за малко по-голямо напрежение в общуването. Раздразнението е обяснимо, особено ако търсите интимност, съчувствие и внимание, нуждаете се от помощ или утеха. В най-добрият случай призивите ви ще останат незабелязани, а в най-лошия ще срещнете отблъскващо неразбиране. Не прибързвайте с изводите, просто приемете, че сега всеки е изправен пред личните си предизвикателства. А и поради ефектите на ретроградния Меркурий едва ли ще можете да очаквате незабавна реакция.

Работа и бизнес
Луната в Дева, вероятно ще принуди повечето от нас да се потрудят здраво от ранна утрин до късна вечер. Не жалете сили-това е най-ефективното време до края на седмицата, а работата която можете да свършите днес, в следващите дни ще ви отнеме много повече време. Неприятни известия свързани с не-погасени задължения могат сериозно да объркат краткосрочните ви финансови планове. Въпреки това се налага да ги приемете сериозно и да се се съобразите с тях.

Здраве, хранене и красота
Днес менюто ви трябва да бъде изцяло вегетарианско. Не се препоръчва консумирането на месо, риба и морски продукти, яйца и гъби. Придържайте се към простотата в менюто, избягвайте сложно съставни ястия. Практикуващите лечебно гладуване могат да проведат пречистващ ден. За всички останали е препоръчително да се настроят към постепенно намаляване на количествата храна, особено ако желаят да се освободят трайно от излишни килограми. Днес е вторият Екадаши в месеца - пречистващо гладуване ще подпомогне очистителните процеси и ще подготви тялото и духа ви за ефективен взаимообмен с енергетиката на скорошното Новолуние.