Поредното скандално назначение - шеф на РЗОК - Плевен

Региони

29-10-2013, 17:29

Автор:

BulgariaUtre

Всичко от Автора

Пенка Костадинова е новият директор на РЗОК - Плевен

Това назначение е поредното доказателство за чистката в администрацията и назначаването на удобни на управляващите хора, които ги определят като експерти.

През 2011 година Костадинова е била прокурист на ДКЦ "Света Параскева", чиито собственик е д-р Юрий Николов. Той е осъждан два пъти с влезли в сила присъди по дела от 2011 г. и 2013 година за ощетяване на здравната каса, съобщава ПанорамаНюз.

Присъдите са били затова, че е използвал документи с невярно съдържание, неистински декларации за съгласие на пацента, неистински направления за хоспитализация е получил средства в размер на хиляди лева без правно основание.

Тези присъди са се случили по времето, когато Костадинова е била заместник-директор на РЗОК - Плевен. Дали е случайност, че точно това лечебно заведение е източвало касата, а точно в този период Пенка Костадинова е на поста зам.-директор?

Сред лекарските среди се коментират отношенията между Николов и Костадинова. Твърди се, че между двамата съществуват повече от близки отношения, които са се задълбочили след освобождаването на Костадинова от поста зам.-директор на РЗОК и назначението и за прокурист на ДКЦ "Света Параскева".

Коалицията БСП - ДПС продължават да премахват дългогодишни експерти и на тяхно място да назначават хора с нечисто минало.