Бойко Борисов: Депутатите от ГЕРБ и БСП гласуваха мораториума подведени от всеобщата лудост и популизъм

По думите му - благодарение на „Атака”, се изигра много популистка игра, която народът възприе буквално; че ако няма мораториум, ще дойдат какви ли не, и ще изкупят българската земя, което по принцип не може да се случи

„Подведени от всеобщата лудост и от популизъм, 150 депутати на двете най-големи партии, гласуваха мораториума. В същото време - 20 души от „Атака” си приписват успех”.

Това отговори Борисов на въпрос как би обяснил гласуването на мораториума, ако от ЕНП попитат.
"Популизмът, който вкара „Атака” в парламента, това, че Станишев, Местан, обвързаха своето управление с тази партия, направи така, че всички да се подведем по всеобщата лудост, съобщава агенция „Фокус”.

От „Атака” са гласували 20 души, 59 от БСП, и 91 от ГЕРБ, общо 150 души, за което - предполагам - нито лидерът на БСП, нито аз съм щастлив", обясни Борисов.
По думите му - спокойно можеше да се направи така, че да се направят забрани, ограничения, така както в много държави в Европейския съюз. "За ислямистки фондации, цял списък имат в ДАНС кой не може и не трябва да закупува", посочи той. Да остане възможност за европейските граждани, които са проверени, за които се знае, че идват и инвестират и няма нищо лошо, те няма да я изнесат, каза Борисов.