Риана едва не се удави в Мъртво море

Барбадоската поп звезда изнесе концерт в Израел, част от Диамантеното й световно турне

Изявата на певицата в Тел Авив беше проследена от 50 000 зрители, съобщи бТВ. Въпреки високата цена на билетите (от 100 до 400 долара), всички те бяха изкупени. Феновете на Риана обаче останаха разочаровани от изпълнението на кумира си.

Първо, певицата се яви със закъснение на концерта. Второ, пя на плейбек. Трето, не смени нито един път тоалетите си. Четвърто, концертът продължи само час и 15 минути, вместо планираните два часа. Освен това певицата не изпълни любимите на феновете й хитове като "Russian Roulette" и "Love Song".

Причината за закъснението за концерта се дължеше на факта, че от летището Риана веднага се е отправила към Мъртво море. Тя се къпала на затворения плаж на хотел "Роял Римоним".

Папараците, следили всяка стъпка на изпълнителката, разказват, че концерт в Тел Авив е можело и да няма, ако не са били спасителите на плажа.

Без да знае, че в Мъртво море е забранено гмуркането, Риана се опитала да скочи с главата надолу във водата. За щастие спасителите притичали навреме и я предупредили, че това не е разрешено.

По концентрация на сол Мъртво море е абсолютен рекордьор - 33%. За сравнение: в Средиземно море съдържанието на сол не надхвърля 4%. Ако в един литър вода от Черно море се съдържат до 35 грама сол, то в същото количество вода от Мъртво море те са 275 грама.

Да се плува под вода в Мъртво море е опасно. Трябва внимателно да се следи солената вода да не попадне в носа, очите и устата. Високата концентрация може да разяде лигавицата.

Докато е била на плажа на Мъртво море, Риана е успяла да си направи снимки по бански. Обратно в Тел Авив певицата е пътувала с хеликоптер, но е закъсняла много за концерта.

След изявата в Израел Риана ще пее в Доминиканската република и Пуерто Рико, а после в родината си Барбадос. Световното турне ще завърши през ноември в САЩ.