24 октомври: Комфорт у дома и в душата

Хороскоп

23-10-2013, 19:00

Снимка:

Flickr

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Сезонът на затъмненията

Ретрограден Меркурий - Инструкции за безопасно ползване

Слънце в Скорпион, Луна в Рак

Астрологична картина на деня - 24 октомври
Предстоят ни два дни, в които вниманието ни ще бъде привлечено от домашни и битови въпроси, които ще придобиват нарастваща актуалност и ще ни занимават и утре. И докато в четвъртък ще се налага да реагираме по-скоро на натиск от вън, то в петък ще  можем да решим онези теми и въпроси, с които се чувстваме лично ангажирани.

Денят ще започне приятно и ненатрапчиво, а хармоничния обмен между Слънцето и луната ще ни съдейства да намерим помощ и подкрепа, ако такива са ни необходими. Не се колебайте да споделите с близките си проблемите, които ви тревожат. Освен съчувствие, те могат да ви предложат добри съвети и съдействие. Сега е моментът да изгладите  малки недоразумения и да възстановите хармонията в обкръжението си. Това ще бъде предвидлив ход, тъй като във вечерните часове заради малки и по големи битови неуредици, могат да възникнат конфликти в дома, с роднините или със съседите. Не хабете сили и нерви да ги решавате веднага, особено ако срещате неразбиране. Утрешният ден ще ви предложи много по-благоприятни условия за това.

Работа и бизнес
Мислите днес ще ни теглят към дома и могат да попречат на изпълнението на служебните ангажименти. Сигурно ще получите разбиране от страна на колеги, началници и делови партньори, но не рискувайте авторитета си на професионалист по незначителни причини. Денят може да ни напомни за дългове и отложени плащания. В случай, че имате възможност не отлагайте погасяването им. Подходящо е също да се положат основи на бъдещи дългосрочни проекти, както и да се проведат предварителни преговори. Разбира се ще трябва да се съобразим с условията на ретроградния Меркурий, като сме наясно че онова което мислим и договаряме сега, подлежи на промяна в бъдеще.

Здраве, хранене и красота
Луната в рак днес ни осигурява перфектните условия да се погрижим за здравето, хигиената и комфорта си. СПА и водни процедури са идеалното средство за това, особено ако се комбинират с не-натоварващи разтегателни упражнения в комфортна среда. Храненето също е източник на личен комфорт. Ще ни бъде трудно да гладуваме, без това да се отрази на настроението и психичния ни баланс, затова ако желаете да се възползвате от съдействието на намаляващата Луна за редукция на теглото, просто хапвайте ниско калорични храни - по-честичко и в по-малки количества.