Над 240 деца се надпреварваха в конкурс за детска рисунка в гр.Тутракан

Региони

23-10-2013, 16:48

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Звездата от сериала „Етажна собственост“ и филма „Корпус за бързо реагиране“ - Евгени Будинов бе поканен от Община Тутракан да бъде лицето на конкурс за детска рисунка на тема „Яжте риба тя е вкусна и полезна“, а мотото на конкурса беше „Рибният дар на рисунките е господар!“.
В края на месец септември, актьорът посети учебните и детски заведения в района на Община Тутракан и се срещна с децата, като им разказа и обясни детайлите по конкурса.
Целта на конкурса беше да провокира децата да развихрят въображението си и да нарисуват най-добрата си рисунка на рибна тематика. 
Евгени Будинов, сподели, че се чувства изключително развълнуван от срещата и личния контакт с децата, особено в момент, когато очаква съвсем скоро и появата на своята собствена първородна рожба.
За период от 1 месец бяха изпратени над 240 рисунки за участие.
Всичко творби са включени в специална изложба, която вече е на разположение за всички жители и гости на Община Тутракан.
Всеки, които има желание да разгледа творбите на младите художници, в рамките на 1 месец, считано от 21 октомври 2013г., може да посети изложбата на адрес гр. Тутракан, ул. Трансмариска 31, ет. 1. 
Специално жури отреди и 12-те победители от конкурса, които предстои да бъдат наградени на специлано организирана церемония на 6 декември. Творбите на победителите ще бъдат публикувани в годишен календар, който ще се разпространи безплатно сред обществеността на Тутракан. 
Всички деца, които са участвали в конкурса, ще бъдат наградени с поощрителни награди и поканени на специалната церемония по награждаването на 6 декември, за да се насладят и на един специално организиран за целта детски куклен театър. 
Конкурсът за детска рисунка е част от проект по Оперативна програма за развитие на сектор "Рибарство" на Република България, финансирана от Европейския фонд за рибарство за програмен период 2007 - 2013 г ., изпълнение на проект “Промоционална кампания, насочена към подобряване престижа на продуктите от риболов и аквакултура в община Тутракан“.