"Космонавт" с ново крило за 80 деца (СНИМКИ)

Мисия Пловдив

23-10-2013, 12:12

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Проблемът с яслите в Пловдив е решен, заяви кметът

С водосвет и детски празник бе открито новото крило на ОДЗ "Космонавт", предаде репортер на Plovdivutre.bg. В строежа на сградата са инвестирани 558 хиляди лева, обзавеждането е струвало още 75 хил. лева. Новото крило ще приюти близо 80 деца, а именно – 2 нови групи за детска градина и около 20 деца в ясли. С новите попълнения малчуганите в заведението стават общо 320, което го прави най-голямото от този вид в Пловдив.

Кметът на район "Северен" Ральо Ралев посочи, че проектът на предходната администрация е бил за 750 хиляди лв. След като го преработили обаче цената паднала с близо 200 000 лева. Освен това изпълнителят е обновил двора на детското заведение с катерушки, люлки и алеи за собствена сметка, изтъкна Ралев. Всичко е добре, когато приключва добре, обобщи той и посочи, че догодина предстои разширение на ЦДГ "Дъга".

Това е поредният проект, насочен към децата и младежите на Пловдив. Благодарение на нашите усилия в тази посока вече може да заявим, че в града няма проблем с липса на места в яслите. Скоро това ще важи и за детските градини, изтъкна на свой ред кметът Иван Тотев. Той посочи, че родителите вече няма да се редят на опашки на открито през зимата денонощия наред, за да осигурят място на децата си. Тук реално се виждат резултатите от работата ни, това е нещо което може да се пипне, посочи Тотев.

Идват избори, опонентите ни вече започнаха да ни атакуват с компромати. Ние обаче няма да се откажем при първото препятствие. Напротив това ще ни направи по-силни, изтъкна кметът, визирайки скандала с аудио записа. В тази връзка градоначалникът цитира Библията: "Гопспод праща изпитания на този, когото обича".