Протестиращи студенти окупираха най-голямата зала в Софийският университет

Там лекции трябваше на има председателя на КС проф. Димитър Токушев, той обаче избра да не влиза в аудиторията при недоволните младежи

От своя страна студентите поискаха оставката на Токушев заради решението на Съда, благодарение на което Делян Пеевски отново е в парламента.

В днешната демонстративна акция се включиха близо 60 студенти. Те са се организирали  чрез лични съобщения в социалните мрежи мрежа, за да може намеренията им да останат в тайна.

„Съобщението се разпращаше на ЛС (бел. ред.- лично съобщение) на доверени хора. Който не е получил явно не е достатъчно активен”, казва един от студентите взели участие днес.

Младежите заявяват, че е дошло “време да докажем, че България е наша – на младите, можещите и знаещите, а не на тарикатите и престъпниците”. Те поискаха и оставката на кабинета на Пламен Орешарски.

„Ние решихме да си върнем правото на бъдеще в България. Считано от днес (23.10.2013 г.), ние окупираме най-голямата аудитория (272) в Софийски университет „Св. Климент Охридски” - институцията, която винаги е била коректив на всяка една власт.”, пишат студентите в декларация, която се разпространява в социалните мрежи.

„Не е ясно дали ще успеем поне в една битка, но знаем, че това за което си струва да се борим, е това, за което си струва да се живее.”- така завършва заявлението на протестиращите младежи.