Огнян Минчев и Андрей Райчев на нож заради президента

Атаката на тема собственост касае един период, в който той е бил бизнесмен

„Когато избраха президента, той каза, че е милионер. Това, че се опитват да кажат, че е богат, е комично. Атаката на тема собственост касае един период, в който той е бил бизнесмен”, каза в „Здравей, България” по Нова Андрей Райчев на въпрос дали се води война срещу президента. Според него не може да се твърди, че Росен Плевнелиев се е провалил на тази тема. „Безспорно е обаче, че той се провали като президент на страната”, каза още Райчев и добави, че държавният глава не е мошеник, а не успява да изпълни функцията си.

„Атакуват го още от встъпването му в длъжност”, заяви Огнян Минчев. Атаките според него са в две посоки. Първо го атакуват, че е слаб президент и второ - с компромат, че е прекалено мощен задкулисно. „Тези две атаки са несъвместими”, смята той и добави, че те са започнали в момента, в който е трябвало да сформира служебно правителство.

Попитан от кого е атакуван, Минчев отговори, че има една корпоративно-търговска общност, която притежава мощна медийна група и която в момента контролира властта в България. „Тя допринесе да се формира този тип правителство, което действа в момента. Президентът остана единствената независима институция, която има определена международна легитимност”, аргументира се политологът.

„Това е изключително комично твърдение”, отвърна Райчев. По думите му хората, които искат да компрометират държавния глава, са Сергей Станишев, Лютви Местан и Волен Сидеров. Според него Плевнелиев е трябвало да е обединител на страната, а се е провалил. Другото, в което се е провалил, е организирането на честни избори. „Той сам се натика не като обединител на нацията, а като страна”, добави Райчев.

По думите на Огнян Минчев правителството е изцяло марионетно и най-доброто доказателство за това е предложението Делян Пеевски да оглави ДАНС. „Волен Сидеров се командва дистанционно. Един от хората, които могат да командват Местан и Станишев, е Ахмед Доган, а него също има кой да го командва”, каза Минчев.

„Президентът вижда как в страната се осъществява преврат, с брутална акция по време на деня за размисъл се подменя вотът”, каза Минчев и добави, че Плевнелиев трябва да се опита да помири превратаджиите.