Не спорим с Брюксел, но си отстояваме нашето, заяви Сидеров

Политика

22-10-2013, 19:38

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Мирослава Александрова

Всичко от Автора

Това каза в парламента Волен Сидеров във връзка с приетия проект на решение за налагане на мораториум върху придобиването на право на собственост върху земя на територията на България от страна на чужденци

По никакъв начин не се противопоставяме и конфронтираме с Брюксел, просто си отстояваме нашето. Брюксел трябва да прояви разбиране.

Това каза в парламента Волен Сидеров във връзка с приетия проект на решение за налагане на мораториум върху придобиването на право на собственост върху земя на територията на България от страна на чужденци и чуждестранни юридически лица до 1 януари 2020 г.

Според Сидеров не е нужно договорът с Евросъюза да се ратифицира от всички 27 държави. Достатъчно е да се направят вътрешни законодателни мерки, с които да си запази земята. По думите му не може да се наложи никаква наказателна процедура и няма текст, с който държавата да бъде изключена от ЕС. „Сигурен съм, че по този начин българският парламент малко ще си вдигне рейтинга на доверие, който е много нисък”, каза Волен Сидеров.

Във връзка с това, че от ДПС ще сезират Конституционния съд по темата с мораториума, Сидеров каза, че имат правото да го направят, ако съберат нужните подписи. „Какво показват с това – че искат мораториумът да падне и да се продава земя на чужденци”, попита той.