23 октомври: Тест за стабилност

Слънце в Скорпион, Луна в Близнаци

Астрологична картина на деня - 23 октомври
В сряда, с настъпването на утрото, Слънцето ще направи крачка към дълбоките води на Скорпиона, в които ще плува до 21 ноември. Ние пък ще трябва да се потопим във вътрешния си свят и да изследваме скрития му потенциал. Мотив за това могат да ни дадат морални и материални дългове и отговорности, малки и по-големи емоционални кризи, целящи да ни освободят от лични зависимости към хора, предмети и ситуации, или напротив, да признаем властта им над себе си и да се опитаме да намерим полза от нея.

Денят може да ни донесе не съвсем приятни новини и преживявания и ще ни даде сигурен ориентир за обективното ни състояние в момента. Ако нищо не успее да пробие бронята ви, ако всичко се развива, така както сте го планирали и приключите деня без намек за негодувание, то значи в живота ви няма слаби места и можете да продължите напред, без да коригирате намеренията, поведението или очакванията си. Всички останали ще трябва съзнателно да приемат малките и по-големи препятствия и провокации днес като знак от съдбата и покана за промяна.

Сряда определено няма да бъде много активен и резултатен ден, но е подходящ за творчески дейности, разходки и размисъл. Вероятно ще ни бъде трудно все още да си осигурим усамотение, макар че разговорите със себе си ще бъдат далеч по-ползотворни от тези с другите. На думи и обещания днес не вярвайте и най-добре в общуването се придържайте към общи и ненатрапчиви теми.

Работа и бизнес
Подходящо е да посветим днешния ден на дейности, които по една или друга причина в миналото сме отложили. Прегледайте отчетната документация - възможно е да откриете допуснати грешки, което ще ви спести по-значителни проблеми в бъдеще. Денят не е подходящ за сериозни покупки, преговори и пътувания. Ако ви се налага все пак да участвате в делови срещи, разчитайте повече на интуицията и обаянието си, отколкото на рационални съждения и факти.

Здраве, хранене и красота
С настъпването на днешния ден започва процес на своеобразно сканиране на тялото и психиката. В случай че в тях има уязвими области, те ще бъдат активирани. Обърнете им сериозно внимание и не отлагайте консултация при специалист.

Подходящо е да се заемете с оформянето на маникюра и педикюра, както и да отстраните нежеланото окосмяване.

В менюто е желателно да ограничите твърде мазните и трудносмилаеми храни.