Депутат от БСП спира джипа си на място за инвалиди?

Народният представител от БСП-Севлиево Йордан Стойков е забелязан да паркира джипа си на място за инвалиди в родния му град

 Оказва се, че за севлиевци поведението на бившия им кмет и настоящ депутат не е изненада, съобщават Централ нюз.

Стойков имал навика да не спазва както собствените си разпоредби, докато бил кмет, така и законите, които сега гласува. Хората разказват, пред изданието, че от години ежедневно джипът на Йордан Стойков може да бъде видян спрян на забранени места - върху тревни площи и тротоари.

Става въпрос за същото луксозно возило, джип „Touareg”,  което Стойков получи заедно с жилище на „Витошка“ за 200 000 евро, от племенника си, на чиято фирма Йордан Стойков даде обществената поръчка за сметосъбирането в Севлиево, докато беше кмет на общината.

Сделката, с явен конфликт на интереси, е на стойност 13 млн. лв., а срокът на договора, който подписват двамата роднини е за 15 години, през които не може да бъде развален. В замяна на облагодетелстването на фирмата племенника му „Неотитан”, Стойков получи апартамента за 200 000 евро и джипа, който все още е с хасковска регистрация, към която област е Димитровград, където е седалището на фирмата „Неотитан”, която благодарение на далаверата още дълги години ще почиства Севлиево.