Новият хит в САЩ - вечеря в тоалетна

Идеята е внесена от Азия

В Лос Анджелис отвори врати ресторант, в който клиентите се хранят... от тоалетни чинии - концепция, внесена от Азия.

Ресторантът се казва "Магическата тоалетна". Посетителите седят върху тоалетни чинии, масите са със същата форма. Човек би се почудил кой би посетил подобен ресторант, но официалното откриване в края на миналата седмица бе грандиозен успех.

"През уикенда имахме страшно много клиенти. Нямаше места за всички и някои чакаха във фоайето", казва келнерът Даниел Чуън. "Идеята е от Тайван. Храната, която сервираме, е типична тайванска храна, като например юфка с говеждо".

Тоалетната тема присъства и в менюто, в което личат ястия като "черно ако" /шоколадова мелба/, "с мирис на ако" /свинско задушено с ориз/, "гадост номер две" /ванилов сладолед с ягоди/. Изобщо, тоалетната тема е издигната в нещо като гурме култ.

Всички клиенти са очаровани от оригиналността, храната и обслужването. "Сервираха ми пиле в уринатор и скариди с ориз в миниатюрна тоалетна чиния. Шантаво е, но е яко. Пък и храната е супер", споделя Денийз Елиас, клиентка.

Не всички в САЩ обаче споделят възторга на клиенти като Елиас. "Вашингтон поуст" и други вестници се подиграха злъчно с "Магическа тоалетна". "Какво гадно име за ресторант. За останалото - да не говорим!", написа Силия Уатавара.