22 октомври: Бъдете наблюдатели

Слънце във Везни, Луна в Близнаци

Астрологична картина на деня - 22 октомври
Общуването и постъпващата към нас информация ще бъдат движещата сила на този ден, но истински ползи от него ще извлекат най-вече онези, които умеят да слушат. Светът днес е като огледало и може да ни изпрати изключително полезна обратна информация, стига да съумеем да настроим сетивата си към него. От умението ни да разчетем посланията зависи доколко ще съумеем да се възползваме от благоприятните възможности да придобием нови впечатления и дори да направим вдъхновяващи лични открития. Така или иначе днес нищо няма да е случайно, нито пък незначително и всичко, което ни предложи този ден, ще бъде естествена закономерност на мислите и постъпките ни в миналото. Затова е важно трезво да оценим случващото се и да си направим съответните изводи.

Добре е също така днес да подкрепим стремежа към повече независимост както в мислите, така и в постъпките си. Разбира се, най-внимателно следва да слушаме, когато другите говорят за нас, но не следва веднага да приемаме техните думи като ръководство за действие. Мнозина може би ще се опитат да решат проблемите си за сметка на другите, украсявайки намеренията си с чар и красноречие.

Работа и бизнес
Днес пасивността е по-скоро качество, отколкото дефект, тъй като тя може да ни предпази от грешки и нереалистични очаквания. Това, разбира се, не означава, че трябва да бездействаме, но е предизвикателство към нашата спонтанност и умението да действаме според обстоятелствата. Ако дадена дейност или ситуация изисква пряка намеса, направете го, но се въздържайте от самоинициативи и спонтанни начинания.

Здраве, хранене и красота
Дихателните органи са уязвими днес, а респираторните заболявания, възникнали сега, могат да се окажат продължителни и доста упорити. Пазете се от настинка, намалете пушенето и избягвайте престой в задушни и задимени помещения.

Желателно е да се заемем вече с почистването на организма и кожата. Днес процедури, пречистващи кръвта и дихателните органи, ще бъдат много ефективни, а отстраняването на мъртвите клетки от кожата, ще й позволи да диша и да не губи от свежестта си. Ограничете, а по възможност и спрете консумацията на месни продукти.  Добавете малко куркума и кардамон в ястие или топла напитка, за да стимулирате пречистването на кръвта.