Диков опроверга с документи "разследванията" на Бареков

Водещият Сашо Диков показа в ефир копия от документи, опровергаващи разследванията на кандидат политика Николай Бареков

В откровен разговор по Нова телевизия, в предавенето си "ДикOffСашо Диков опроверга с документи "разследванията" на  кандидат-политика Николай Бареков. Гостът, който до преди няколко месеца беше най-мазния лакей на ГЕРБ и Борисов обяви, че ако дойде на власт ще разследва доходите и имотите на Борисов, Цветанов, Плевнелиев и Иван Костов.

"Аз съм новият политик, аз съм надеждата на хората" - изпъчи се в ефир Бареков и обяви, че той и ТВ7 са направили голям удар с разкритието, че президентът Плевнелиев е закупил имот в Гърция преди време и е платил парите в кеш. 

"По разследването срещу имота на Плевнелиев, аз съм написал сигнал до НАП да го проверят. Не сме стъпили на криво в това разследване, похвали се човекът на Корпоративна банка." - обяви Бареков. Неочаквано обаче Диков го опроверга с копия от документи, показващи, че парите за имота са преведени на два транша по банков път чрез Гръцката национална банка:

"Твоите хора или избирателно правят разследване, или не си вършат качествено работата" - отбеляза Диков и подчерта, че Бареков и хората му вадят истории с изтекла данъчна отговорност.

"Ти адвокат ли си му на Плевнелиев, справяш се по-добре от адвокатите му", отвърна Бареков на атаката и се опита да се измъкне, обяснявайки, че разследването на медията ТВ7 било точно и допълни: "С този сигнал до НАП искам да кажа, че всеки човек може да бъде проверяван, ако Плевнелиев е сигурен нека да си покаже сметките, мен също ме проверяваха, след като Борисов падна от власт."

"Дразнят ме поръчковите разследвания на ТВ7, манипулирате общество с неверни факти и злепоставяте институцията на президентството", в прав текст посочи проблема Диков.

Избягвайки контретика по проблема, Бареков се опита ловко да измести темата, хвърляйки прах в очите на зрителите с предизборни обещания: "Сашо ти си адвокат на Плевнелиев, но обещавам на моите избиратели, ако спечеля изборите ще си извадя всички банкови сметки, ще отговарям на всички въпроси. Но ако спечеля, Бойко Борисов, Цветанов, Иван Костов, Плевнелиев ще бъдат проверени имотите и доходите им. Защо Борисов декларира само 14 хил. лв. само това ли е спечелил. БСП и ГЕРБ сключиха тайна сделка и тя е за да поддържат монопола в горивата и енергетиката. Така назначиха и Румен Овчаров  в борда на Лукойл."

"Кажи кога ще протестираш срещу Пеевски", върна го в реалността Диков.

"Срещу г-н Пеевски протестите приключиха", отново се измъкна Бареков, отклонявайки въпроса свързан с боса му.

Относно скандала с печатницата в Костинброд Бареков заяви, че Борисов и Цветанов са си измили ръцете с Росен Желязков. "Ако този човек проговори ще стане ясно всичко", категоричен бе мераклията за политик и допълни, че бил сезирал прокуратурата за начина, по който е приватизирана СИБанка от Цветелина Бориславова и Бойко Борисов. Всичко станало  за една вечер, но прокуратурата не отговаряла на сигнала му.

В края на словесния дуел Диков отново приклещи кандидат-политика с въпрос откъде идват парите за политическата му кампания. В отговор Бареков се оправда, че подкрепата идвала от продуцентска компания - "ТВ7 плаща на продуцентската компания, а тя поема разходите на кампанията ми". Не отговори обаче на въпроса на водещия кой плаща на ТВ7, след като обществото знае, че парите идват от Корпоративна банка и Пеевски. Нещо повече - последния въпрос видимо ядоса младия политик и той нападна Диков:

"А кой плаща на вас, след като Бойко Борисов държи 30% от Нова ТВ. Тук идва само Борисов, не ходи в други медии, тук му се задават удобни въпроси. Тук пие Плевнелиев шампанско. Как да вярвам, че Борисов не  е собственик. И на Левски е собственик, питай кой държи Левски".

"Хвърляш прах в очите на хората и манипулираш, аз не съм носел букети на политици", сряза го категорично Сашо Диков.

"Накарах хората да погледнат към мен, аз съм последната им надежда. Не атакувам президентската институция, Плевнелиев е слаб президент, не ми отговаря на въпросите." - нелевко се опита да приключи разговора Бареков.
Припомняме, че малко по-рано вчера и първата официална среща на Николай Бареков с медиите в Пловдив се превърна във фарс. Гайдар, китки, отцепени политици и уволнени шефове се срещнаха с "новия си идол", а основната тема на срещата бе, че Бареков вдигал 20кг. от лежанка повече от Борисов. Ей това се казва постижение!