Синеоко русо дете се оказа заложник в ромски лагер

Крими

19-10-2013, 12:38

Автор:

Мирослава Александрова

Всичко от Автора

Детето е открито в Гърция, сега се издирват истинските му родители

Гръцката полиция се опитва да установи идентичността на 4-годишно момиченце, открито да живее с двойка роми в централната част на страната.

Момиченцето е открито в сряда в ромски лагер по време на претърсване в акция за борба с наркотрафика. Подозрението на властите е, че то е отвлечено още през 2009 г.

Русото и синеоко дете не приличало по нищо на двойката, която твърдяла, че са негови родители. Двамата роми на няколко пъти сменили версията си за това как момичето се е оказало при тях, което затвърдило подозренията, че става дума за трафик на хора или отвличане. Проверките на ромите установили, че жената има две различни лични карти и е записана с два различни семейни статута - съгласно единия е майка на 5 момичета и момче, а според другия - на 4 момичета. По документи излиза, че тя е родила 6 деца в рамките на по-малко от 10 месеца.

ДНК тестове вече са потвърдили, че ромите не са биологичните родители на детето. Полицията подготвя повдигане на обвинение в похищение и сдобиване с документи под фалшив претекст.

В момента момиченцето е предадено на грижите на организацията "Усмивка за детето". Снимките му са публикувани, за да се помогне за откриване на истинските родители.