Невиждана гавра в Бундеслигата!

Спорт

19-10-2013, 11:12

Автор:

Мирослава Александрова

Всичко от Автора

Сляп рефер зачете нередовен гол при победа на Байер (Л)

Реферът Феликс Брих направи невиждан гаф в Бундеслигата и направо се изгаври с отбора на Хофенхайм, пише Sportline.bg. Скандалният съдия, който миналата седмица показа 2 червени картона на Бодуров и Дяков в мача на България срещу Армения, зачете абсолютно нередовен гол в полза на Байер (Леверкузен).

В крайна сметка с помощта на неориентирания Брих „аспирините” победиха Хофенхайм с 2:1 като гости в среща от 9-ия кръг на немското първенство.

Гафът настъпи в 70-ата минута при резултат 0:1. Тогава Гонзало Кастро изпълни корнер за гостите от Леверкузен, а Щефан Кислинг засече с глава топката, която мина на сантиметри от гредата в аут. След това обаче кълбото се удари в страничната мрежа и се озова във вратата на Хофенхайм.

Неадекватният Брих и единият от помощниците му посочиха центъра въпреки огромните протести от страна на гостите. Резерви на Хофенхайм дори показаха на рефера, че мрежата е скъсана и му посочиха мястото, от което топката е минала.

Преди това немският национал Сидни Сам изведе „аспирините” напред в резултата в 26-та минута.

В 83-ата минута Роберто Фирмино изпусна дузпа за Хофенхайм, като при последвалите две добавки топката на два пъти се отби от гредата.

Три минути преди края Свен Шиплок вкара с глава за крайното 1:2.

С победата Байер (Леверкузев) излезе начело в класирането с 22 точки. Хофенхайм пък остана на 10-а позиция с 10 точки.