Ударна акция, иззеха близо 3 кг суха марихуана и килограм хашиш (+)

Крими

18-10-2013, 09:59

Снимка:

Impact Press Group/Архив

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Прокуратурата иска двама да бъдат задържани под стража

Около 2 кг. и 700 гр. суха марихуана, около 150 стръка коноп и около 1 килограм хашиш са открити и иззети за четири дни във Варна. От 14 до 17 октомври по досъдебно производство, наблюдавано от Окръжна прокуратура Варна, е проведена успешна реализация срещу няколко лица, занимаващи се с отглеждане на марихуана и разпространяване на този и други наркотици.

В хода на разследването са иззети и парични средства, за които има основание да се предполага, че са придобити от престъпна дейност, съобщи говорителят на ВОП Радослав Лазаров. По отношение на двама от обвиняемите лица са внесени искания за вземане на най-тежката мярка за процесуална принуда - задържане под стража.

Оперативно-издирвателни мероприятия са продължили близо два месеца, уточниха от полицията. На 14 октомври около 16:30 ч. на ул. “Братя “Шкорпил”, са задържани двама- П.П. на 36 г. и Б. Н. на 38 г. В дома на П. П. са намерени над 400 гр. марихуана и електронна везна. Наложена му е мярка за неотклонение ”парична гаранция”.
В хода на същото досъдебно производство, на 15 октомври в имоти в село от общ. Вълчи дол, са открити две помещения, оборудвани за отглеждане на растения от вида на индийския коноп. Оборудването, както и близо 30 саксии, 100 растения от рода на индийския коноп с височина от 0,5 до 2 м. и изсушена тревна маса “марихуана” с тегло над 1,600 гр., са иззети. Извършителят на деянието П. П. е с мярка за неотклонение “задържане под стража.”
На 17 октомври са извършени проверки на три адреса във Варна. Открити е марихуана с общо тегло над 470 гр., както и електронни везни. На един от адресите е намерено и кафяво смолисто вещество, за което направената експертиза установява, че е наркотично вещество “хашиш” с тегло над 1 кг. Задържани са трима- И. П. на 38 г., Л. М. на 35 г. и Т. Т. на 35 г. Двама са с наложена мярка за неотклонение “парична гаранция”, а Л. М. е с мярка за неотклонение “задържане под стража”. Работата по случая продължава.